Ankara'da 250 bin kişi daha doğalgazla buluşacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2011 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent Doğalgaz Genel Müdürü Halil Kırşan, 2011 yılı Altyapı Yatırım Programı çerçevesinde Ankara'nın tüm ilçelerinde 600 kilometreyee yakın doğalgaz boru hattı döşeneceğini ve 250 bin kişinin doğalgaz konforuyla tanışacağını söyledi.

Kırşan, 2011 yılında yapıldığını, bunlardan 35 bin konutu kapsayan ihale ile ilgili çalışmaları başladığını kaydetti. Bu ihaleler dahilinde 152 kilometre hat döşeneceğini aktaran Kırşan, hizmetten yaklaşık 140 bin kişinin faydalanacağına işaret etti.

Başkent Doğalgaz Genel Müdürü, Ankara'da 1929 yılında kullanılmaya başlanan havagazı için döşenen eski çelik boruların da senelerin getirdiği yıpranma sonucu sık sık kaçaklara yol açtığını, bunun da can güvenliği açısından rist taşıdığını, şirket açısından da zaman ve para kaybına yol açtığını dile getirdi.

Eski hatların yaz döneminde yenilenmesine başladığını ifade eden Halil Kırşan, 123 kilometrelik eski ana hat kaldığını bildirdi. İhale kapsamında 159 kilometrelik servis hatlarıyla birlikte toplam 282 kilometrelik polietilen hat yenilemesi yapılacağını altını çizen Kırşan, "Bu hatların ihalesi yapıldı. 1 yılı kapsayan yatırım sözleşmesi imzalandı. 17 milyon TL tutarındaki bu yatırım programı çok yakında başlayacak ve gelecek yaz bitmiş olacak. Çankaya, Yenimahalle, Altındağ, Keçiören ve Mamak'ın merkezi semtlerinde bulunan havagazı hatları iptal edilerek, kaçağa dayanıklı polietilen hatlarla değiştirilecek." dedi.

Kırşan, 26 bin konutun anahat ve servis hattı talebinin de önümüzdeki günlerde yapılacak üçüncü ihale kapsamında karşılanacağını kaydetti. Servis hattı talebi olanların eylül ayı sonuna kadar kendilerine başvurmalarını isteyen Kırşan, bu tarihten sonra yapılacak başvuruları kabul etmeyeceklerini vurguladı.

Genel Müdür Kırşan, üçüncü ihale ile 83 kilometrelik birbirleriyle doğrudan bağlantılı olmayan hatların birleştirileceğini, bu sayede kışın yoğun kullanımlarda azda olsa görülen başınç düşüklüğü sorunlarının önüne geçileceğini altını çizdi.

Kırşan, EDPK'nin öngördüğü yasal mevzuat çerçevesinde teknik ve ekonomik olarak uygun bulunan doğalgaz taleplerinin bu yıl karşılanacağını belirterek, "Çalışmalar sonunda, Ankara'nın tüm ilçelerinde 600 kilometreye yakın doğalgaz boru hattı döşeyerek, 250 bin vatandaşımızı doğalgaz konforuyla tanıştırmış, eski hatları da yenilemiş olacağız."dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber