Vergi denetmenine 10 yıl hapis istemi

Haber Giriş : 21 Nisan 2005 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, denetimini yaptığı şirketin yetkilisinden rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklanan Ankara Gelirler Bölge Müdürlüğü'nde görev yapan vergi denetmeni Mahir Meydan hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Ağır ceza mahkemesine açılan davanın iddianamesinde, Sarat Tekstil, İnşaat, Elektrik, Ticaret, Petrol, Sağlık Hizmetleri A.Ş'nin defter ve kayıtlarını incelemek üzere görevlendirilen Mahir Meydan'ın, bu şirketin mal aldığı şirketleri belirlediği ve bunlarla temasa geçtiği belirtildi.

Mahir Meydan'ın, Öz-Ay Doğalgaz Yapı Malzemeleri Şirketi'ne bir yazı göndererek, 2003-2004 yılı vergi dönemine ait defter ve faturaları incelemeye tabi tutacağını bildirdiği, bu konuda şirket yetkilisi Cemal Ay ile görüştüğü, başka bir kişi ile muhatap olmak istemediğini söylediği ifade edilen iddianamede, şirkete ait faturaları incelerken, ?Biz istesek bu dosyalar içerisinde sahte faturalar buluruz? dediği öne sürüldü.

Bu sözlerine karşılık bulamayınca Mahir Meydan'ın şirkete sık gelip gittiği, Cemal Ay'a hitaben ?Sizin için ne yapabilirim demenizi isterdim? diyerek rüşvet beklentisi içinde olduğunu ima ettiği savunulan iddianamede, bu teklife, Ay'ın ?sizin için ne yapabiliriz? diye karşılık vermesi üzerine 6 bin YTL istediği kaydedildi.

İddianamede, Ay'ın olayı Ankara Gelirler Bölge Müdürlüğü'ndeki yetkililere bildirmesinin ardından, suçüstü yapılmasına karar verilerek, olayın savcılığa bildirildiği belirtildi. Savcılığın talimatı doğrultusunda seri numaraları alınan 72 adet 50, 4 adet 100 YTL'nin Cemal Ay'a verildiği belirtilen iddianamede, Ay'ın, sanığı cep telefonundan arayarak istediği parayı hazırladığını söylediği kaydedildi.

Meydan'ın, parayı işyerinde alacağını beyan etmesi üzerine, Ay'ın 8 Nisan 2005 tarihinde mesai saati içerisinde sanığın çalışma odasına gittiği belirtilen iddianamede, sanığın, zarf içindeki 4 bin YTL'yi alarak ceketinin cebine koyduğu bildirildi.

İddianamede, polislerin, Ay'ı uğurlamak isterken asansör kapısının önüne gelen sanığı, üzerindeki 4 bin YTL ile suçüstü yakaladıkları ifade edildi.

Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ?rüşvet alma? suçunu düzenleyen 212/1-4. maddesi uyarınca, 4 yıldan 10 yıla kadar hapis ve aldığı rüşvetin 5 katı ağır para cezası verilmesi istenen iddianamede, TCK'nın 219. maddesi uyarınca da memuriyetten müebbetten mahrumiyet cezası verilmesi talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber