YAŞ ikinci gün çalışmalarını tamamladı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2011 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) ikinci gün çalışmaları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında başladı.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki toplantıda, terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alınıyor.

Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ayrılacak personelin durumu da toplantıda değerlendiriliyor. Şurada, TSK'yı ilgilendiren diğer konular da görüşülüyor.

YAŞ toplantısında alınan kararların 4 Ağustos Perşembe günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

ERDOĞAN, GENELKURMAY KARARGAHINDAN AYRILDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ikinci gün çalışmalarını sürdüren Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısından ayrıldı.

Başbakan Erdoğan, saat 08.45'te geldiği Genelkurmay Karargahından saat 13.55'te ayrıldı.

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'ya geçti.


İKİNCİ GÜN ÇALIŞMALARI SONA ERDİ

Şura, sabah Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Genelkurmay Karargahında toplandı. Başbakan Erdoğan, öğle saatlerinde toplantıdan ayrılarak Başbakanlık Merkez Bina'ya gitti. Daha sonra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da karargahtan ayrılarak makamına geçti. Komutanlar ise karargahta kalmaya devam etti.

Toplantıda, terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alınıyor. Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ayrılacak personelin durumu da toplantıda değerlendiriliyor. Şurada, TSK'yı ilgilendiren diğer konular da görüşülüyor.

YAŞ toplantısında alınan kararların 4 Ağustos Perşembe günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber