4 Ağustos 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 04 Ağustos 2011 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Kararları açıklanıyor

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.00'da YAŞ kararlarını imzalamak üzere Genelkurmay Başkanlığı'na gidecek.

- YAŞ kararları, saat 11.00'da Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak.

- YAŞ karının Cumhurbaşkanı Gül'e sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 15.30'da Gana Dışişleri ve Bölgesel Entegrasyon Bakanı Alhaji Mohammad Mumuni ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, saat 11.30'da Nijerya'nın Ankara Büyükelçisi Ahmed Abdulhamid'i kabul edecek, saat 14.20'de Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve beraberindeki heyeti kabul edecek. TBMM Başkanı Çiçek, gaziler ile şehit yakınları için TBMM'de verilecek iftar yemeğine katılacak.

Başbakanlıkta "Güvenlik Toplantısı"

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da, saat 12.00'da "Güvenlik Toplantısı" yapılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gana Dışişleri ve Bölgesel Entegrasyon Bakanı Alhaji Mohammad Mumuni ile bakanlıkta görüşecek. Görüşmenin ardından Davutoğlu ve Mumuni ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, saat 10.00'da 15 Ağustos'ta başlaması öngörülen memurların toplu sözleşme görüşmeleri öncesi memur konfederasyonlarının başkan ve temsilcileriyle ön görüşme toplantısı yapacak.

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, saat 12.45'de Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 14.30'da Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek.

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 15.30'da Dış Ekonomik İlişkiler Kurumu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ve beraberindeki heyet, saat 12.30'da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı makamında ziyaret edecek, saat 15.00'da Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'i ziyaret edecek.

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce, saat 11.00'da "Kanun Hükmünde Kararnameler" hakkında iptal başvurusunda bulunacak. İnce, Anayasa Mahkemesi çıkısında açıklamalarda bulunacak.

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, saat 11.00'da TBMM'da basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, saat 14.00'da Ankara İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantısına konuşmacı olarak katılacak.

- Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, saat 11.00'da Çankaya Belediyesi Ek Hizmet binasında basın toplantısı düzenleyecek.

- Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası üyeleri, saat 12.30'da Tesco-Kipa Ankara Oran Mağazası önünde basın açıklaması yapacak.

- Disk/Emekli-Sen üyeleri, saat 11.00'da sendikanın genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

- TMMOB EMO Ankara Şubesi tarafından, saat 19.00'da "Mühendislik Meslek Alanındaki Tahribatlar ve Kanun Hükmünde Kararnameler" konulu panel düzenlenecek.

- Birleşik Metal-İş Sendikası Üyeleri, Taksim Atatürk Kültür Merkezi Binası önünde saat 10.30'da, işten çıkarılan GEA Klima İşçilerinin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Alman Başkonsolosluğu'na yürüyecek.

- Eski CHP İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Kocaoğlu, Kadıköy 1.nci Ağır Ceza Mahkemesinde saat 11.00'de, abisini öldürmek suçundan yargılanacağı davanın ilk duruşması için mahkemeye çıkarılacak.

- İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Asnu Bilban Yalçın, İstanbul'un ilk antik kalesi olan Yoros Kalesi'nde saat 11.00'de, bölgede yapılan kazı çalışmaları hakkında basın açıklaması düzenleyecek. Açıklamaya İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ile Beykoz Belediye Başkanı Yücel Celikbilek'te katılacak.

- İstanbul Tabip Ordası'nda saat 12.30'da, Muayenelerle İlgili Yönetmelik Yönetmelik Değişikliği'nin yayınlanmasına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başkanlık Makamı Saraçhane'de saat 15.00'te, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Turizm ve Belediyeler Bakanı Samir Abdullah Mustafa ve Erbil Belediye Başkanı Habib Muhammed Khdler ile görüşecek.

- Türkiye Kamu-Sen Konya Temsilcisi Sadi Eriş ve konfederasyona bağlı sendikaların Konya şube başkanlarının katılacağı basın toplantısı saat 12.30'da Kamu-Sen İl Temsilciliği'nde yapılacak.

- Antalya'nın Muratpaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından saat 10.30'ta Türkiye'de ilk kez "dayanışma evi sosyal market banka kartı uygulaması" tanıtımı yapılacak.

- Antalya 'Ulaşımda Yeni Toplu Taşıma Dönemi'ne geçiyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, saat 10.30'da ulaşımda yeni dönemi ve sistemi anlatmak için Belediye Kültür Salonu'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Dünyanın ilk dört, Avrupa'nın ikinci, Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun en büyük Hayvanat Bahçesi olma özelliğini taşıyan Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'ne yeni doğumların ardından katılan iki aslan yavrusu, Büyükaancılık Bakanı Mehdi Eker'i ziyaret edecek.

- Cumhuriyet Halkşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in katılımları ile saat 11.00'da basına tanıtılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

------------------------------

- Merkez Bankası Para Politika Kurulu, saat 10.00'da bazı Avrupa ülkelerindeki kamu borcu sorununa ve küresel büyüme görünümüne ilişkin artan endişeleri değerlendirmek üzere toplanacak, saat 12.00'da kurulun kararı basın duyurusuyla açıklanacak.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YAŞ kararlarını imzalamak üzere Genelkurmay Başkanlığı'na gidecek. (10.00) Şura kararları, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e

sunulacak. Kararların, Cumhurbaşkanı Gül'e sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanması bekleniyor. (11.00)

Güvenlik Zirvesi, Başbakan Erdoğan başkanlığında Başbakanlık merkez binada yapılacak. (12.00)

Ankara'da bulunan Gana Dışişleri ve Bölgesel Entegrasyon Bakanı Alhaji Mohammad Mumuni, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek. Konuk bakan ayrıca Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek. İki bakan görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. (15.30)

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'i ziyaret edecek. (12.30/15.00)

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, bazı kanun hükmünde kararnamelerin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da Meclis'te basın toplantısı yapacak. (11.00/11.00)

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, bazı Avrupa ülkelerinde yaşanan kriz nedeniyle toplanacak ve daha sonra açıklama yapacak. (10.00/12.00)

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı'yı kabul edecek. (15.30)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 15 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde memur konfederasyonları yöneticileri ile bir araya gelecek. (10.00)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Turizm ve Belediyeler Bakanı Samir Abdullah Mustafa ve Erbil Belediye Başkanı Habib Muhammed Khdher ile görüşecek. (15.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Van Valiliği'ni ziyaret edecek ve kaymakamlarla toplantı yapacak. (10.30-15.00)

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Edirne'de ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

AVRASYA FEED

Uluslararası olimpiyatlarda her sene büyük başarılara imza atan Kazak-Türk Liseleri, madalyaya doymuyor. Tayland'ta bu yıl 42'incisi düzenlenen Uluslararası Fizik Olimpiyatları'nda Kazakistan'ı temsil eden Kazak-Türk Lisesi öğrencileri 2 altın madalya kazandı.

SPOR

2011 Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Basketbol Takımı, günü yapacağı tek antrenmanla tamamlayacak. (10.30)

Beşiktaş, bir dizi hazırlık maçı ve kamp yapmak üzere Hollanda'nın Venlo şehrine gidecek. (14.30)

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçlarında Bursaspor, Belarus'un Gomel takımı, Gaziantepspor ise Polonya deplasmanında Legia Varşova ile tur mücadelesi yapacak. (20.00)

Futbolda şike soruşturması kapsamında yapılan çalışmalar izlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber