'Haydi kızlar okula' kampanyasında örnek il Adıyaman seçildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2005 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı ile UNİCEF işbirliğinde yürütülen "Haydi Kızlar Okula" kampanyasında uygulanan başarılı projeler sayesinde Adıyaman, örnek il olarak seçildi.

'Kız Çocuklarının Okullaşmasına Destek' kampanyasına 2004 yılı Mayıs ayında dahil edilen Adıyaman, 6-14 yaş arası kız çocuklarının okullaşmasını sağlamak için ortaya koyduğu performans sayesinde Türkiye'de örnek il seçildi. Adıyaman genelinde cami imamı, muhtarlar, okul müdürleri ve rehber öğretmenlerden oluşturulan 180 kişilik gönüllü ikna ekibi, okula gitmeyen çocukları tespit etti. 180 kişilik ikna ekibi, yaptıkları başarılı çalışmalar neticesinde hiç okula kayıt yaptırmayan bin 120 çocuktan 625'ini aileleri ikna ederek, okula kazandırdı. Ayrıca okula kayıt yaptıran fakat sürekli devamsızlık yapan 3 bin 384 öğrenci tespit edilerek, bunların ise 882'si okula kazandırıldı.

Adıyaman Valisi Hikmet Tan, "Haydi Kızlar Okula" kampanyasını devam ettireceklerini açıklayarak, "Adıyaman'ın sosyal yapısının kalkınması için eğitime ağırlık vermemiz gerekiyor. Bu çerçevede yaptığımız çalışmaların meyvelerini almaya başladık. Küçük yaşta çocuklarımızın okullaşmasını sağlamak için devletin tüm imkanlarını seferber ediyoruz. Merkez ilçede, okula kazandırılan 200 öğrenciye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından giyim ve kırtasiye yardımıyla, 50 milyon lira nakdi yardım yapıldı. Ayrıca Adıyaman merkezde hiç okula gitmemiş ve okula kazandırılan 30 çocuk için 23 Nisan İlköğretim Okulunda özel bir sınıf inşa edilerek eğitime açıldı. Bu sınıf için özel öğretmen görevlendirilmiştir. Adıyaman, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNİCEF tarafından 53 il içerisinden örnek il olarak kabul edilmiş ve Nevşehir ilinde 26-29 Nisan 2005 tarihleri arasında yapılacak seminere il koordinatörümüz ve danışmanlarımız örnek il sunumunu yapmak üzere davet edilmişlerdir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber