Van'da, polis ihale salonunu basıp komisyon üyelerini gözaltına aldı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Ağustos 2011 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VAN'ın Özalp İlçesi'nde Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Ali Kaşıkçı, bir şikayet üzerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yapılan gıda alım ihalesinin yapıldığı salonuna polislerle baskın düzenledi. İhale evrağına el konurken gözaltına alınan İhale Komusyonu başkanı ile üyeleri emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Özalp İlçesi'nde 1800 aileye yapılacak yardım için fıda alımı ihalesi açıldı. Başvuruda bulunan 10 firmadan biri gerekli şartları taşımadığı gerekçesiyle ihale dışı bırakılınca, bu firmanın yetkilisi savcılığa giderek ihalede yolsuzluk yapıldığını ileri sürüp suç duyurusunda bulundu.

Başvuruyla ilgili işlem yapan Özalp Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Ali Kaşıkçı, 4 Ağustos 2011 günü ihalenin yapıldığı Özalp Kaymakamlığı toplantı salonuna polislerle birlikte baskın düzenledi. İhale Komisyonu üyeleri neye uğradıklarını şaşırırken iddiaya göre polisler tarafından üstleri arandı ve fotoğrafları çekildi. Salonda yapılan aramaların ardından ihale evraklarına el konuldu, İhale Komisyonu Başkanı olan Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Metin Şakar, komisyon üyeleri Özalp Kaymakamlığı Yazı işleri Müdürü Kemal Demirkol, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abdullah Zengin, Muhasibi Sadık Er ve Milli Emlak memuru Serkan Tok gözaltına alındı.

Emniyette 6 saat ifadelerinin alınmasının ardından gözaltındaki 5 kişi serbest bırakılırken, soruşturmanın devam etitği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber