Yüzbin acil ihtiyaç var, 11 bin öğretmen alınıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ağustos 2011 01:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özür Grubu yer değiştirme listeleri MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayımlandı.

Bu listeler bazı gerçekleri de su yüzüne çıkardı.

Tamı tamına yüzbin (pardon 99.997) acil ihtiyaç bulunmaktadır. Bu sayıya rağmen Ağustos'ta alınacak öğretmen sayısı 11.544? Gerçekten eğitime verilen önemin göstergesi.

Acil diyoruz çünkü MEB yönetmeliğe aykırı da olsa bazı açık kadroları sisteme yansıtmamış.

Bakınız Yönetmelik ne diyor?

?Atama yapılacak eğitim kurumlarının duyurulması

MADDE 45 ? (1) Özür durumuna bağlı yer değiştirmelerde, öğretmenlerin özür gereklerinin karşılanabilmesi bakımından öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarının tamamı il millî eğitim müdürlüklerince elektronik başvuru sayfasına yansıtılır.?

Buna rağmen sisteme yansımayan (listede bulunmayan) okullar ve branşlar var. Bunun en önemli gerekçelerinden biri sorulsa bazı il ve ilçelerde bazı alanlarda norm kadro fazlası öğretmenlerin bulunması gösterilecektir.

İşte sorunlardan birisi de bu. MEB'in bu sorunu da çözmesi Norm Fazlası Öğretmenlerin planlamasını yaparak bu öğretmenlerin yer değiştirmelerini de gerçekleştirmesi gerekirdi.

Açık ilan edilen boşluklara ilave edilmesi gereken bu yıl açılacak okulları da hesaba kattığımızda acil ihtiyacın daha fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Bakan Sayın DİNÇER'in Ağustos2011'deki alımlarda kadro artırımı konusunu bir kez daha düşünmesi, taleplere cevap vermesi gerekmektedir.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber