Albay Çillioğlu öldükten sonra idari soruşturma açılmamış

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2011 14:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

1994 yılında Tunceli'de intihar ettiği öne sürülen eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı yeni bilgilere ulaştı. Olayın suikast olup olmadığını araştıran savcılık sırasıyla Jandarma Genel Komutanlığı, Jandarma Bölge Komutanlığı, Tunceli Jandarma Alay Komutanlıkları'na yazı yazarak olayla ilgili idari soruşturma tutanaklarını talep etti.

Olayın gerçekleştiği günlere ait gazetelerde Kurmay Albay Doğu Silahçıoğlu'nun ifadelerine dayanılarak ?idari soruşturma başlatıldı' haberleri yer almasına rağmen ilgili komutanlıklardan savcılığa idari soruşturma yapılmadığı cevabı geldi. Bunun üzerine inceleme başlatan savcılık gazetelere ?Olay inceleniyor. Olayla ilgili açılan idari soruşturma devam ediyor.? yönünde açıklamalar yapan Doğu Sılahçıoğlu'nu ifadeye çağırdı.

CENAZE TÖRENİNE KATILANLAR DA İNTİHAR ETTİĞİNE İNANMAMIŞ

Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili, olayın yaşandığı tarihte Tunceli'de görev yapan birçok kamu görevlisinin bilgisine başvurulmasını kararlaştırdı. Bu kapsamda lojmanında ölü bulunduktan sonra dış otopsisi yapılarak "intihar ettiği" sonucuna varılan ve dosyası kapatılan Kazım Çillioğlu ile ilgili Düzce'nin ilçeyken bağlı olduğu, dönemin Bolu Valisi Yener Rakıcıoğlu'nun tanık sıfatıyla talimatla ifadesine başvuruldu. Cenaze töreninde yaşananları anlatması istenen Rakıcıoğlu, Çillioğlu'nun intihar ettiğine cenazeye gelenlerin hiçbirinin inanmadığını söylediği öğrenildi. Rakıcıoğlu'nun cenazede atılan sloganlar ve pankartlarla da Kazım Çillioğlu'na sevgi gösterilerinde bulunulduğunu anlatarak, ?Açılan pankartlar ve atılan sloganlar Kazım Çillioğlu'nun ne kadar sevildiğini gösteriyordu. 'Eşref Bitlis, Turgut Özal ve Kazım Çillioğlu'nu öldüren eller aynıdır' şeklinde slogan da atılmıştı" dediği öğrenildi.

OTOPSİDE KABURGA KEMİKLERİNDE KIRIK TESPİT EDİLMİŞTİ

Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken 3 Şubat 1994 tarihinde lojmanında ölü bulunan ve dış otopsisi neticesinde intihar ettiği belirtilerek kapatılan Kazım Çillioğlu ile ilgili dosya, Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından 17 yıl sonra yeniden açılmıştı. Oğlu Gökhan Çillioğlu'nun talebi doğrultusunda başlatılan soruşturma kapsamında, Çillioğlu'nun mezarı açılmış ve otopsi yapılmıştı. Mezarın açılmasının ardından yapılan otopside kürek kemiğinde delik ve iki kaburga kemiğinde kırık tespit edilmişti. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, olayın yaşandığı tarihte Tunceli Valisi olan Atıl Üzülgen ile birlikte dönemin Cumhuriyet Savcısı, Kurmay Başkanı, Jandarma Bölük Komutanı, Çillioğlu'nun korumaları ve MİT görevlileri ile gazetecilerin de aralarında yer aldığı bir çok ismin ifadelerine başvurmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber