Facebook telefon rehberinizi çalıyor

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 13 Ağustos 2011 09:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Facebook, akıllı telefonlara yüklenen yazılımlarla kullanıcıların telefon rehberlerini onları uyarmadan elde ediyor...

Facebook'la ilgili dikkat çekici bir güvenlik açığı gündemde. Sosyal paylaşımsistemi, akıllı telefonlara yüklenen yazılımlarla kullanıcıların telefon rehberlerini kullanıcıları uyarmadan elde ediyor.

Serhat AYAN-

Gizlilik var ama...

Herkesin telefon rehberini elde etmesimümkün olmasa da bu konuda kendinizi güvene almak için ?https://www.facebook.com/friends/ edit/?sk=phonebook' adresine girerek orada bir telefon rehberi olup olmadığına bakmanızda fayda var. Her ne kadar Facebook içindeki gizlilik sözleşmesi bunları herhangi bir şey için kullanmayacağını belirtse de yine de tümtelefon rehberinin alındığının kullanıcılara söylenmeden alınması gerçekten de rahatsızlık yaratıyor.

Önlemek mümkün

Eğer bu telefon rehberinin Facebook üstünde durması sizi rahatsız ediyorsa hemen şu adrese gidin: ?https://www.facebook. com/contact_importer/ remove_uploads.p hp?r=%2Fphonebook.? Buradan ?kaldır' ya da ?remove' seçeneğini işaretlediğinizde telefon numaralarının silindiği bilgisi veriliyor. Ama bu telefon rehberinin silinip silinmediği bir şekilde Facebook'un insafına kalıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber