Vekil imamlar ve 10 polis yasa tasarısı bu hafta görüşülecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2005 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM bu hafta, gündemindeki tasarı ve teklifleri yasalaştırmak için yoğun mesai yapacak.

Meclis'in bu haftaki gündeminde, ?Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanun Tasarısı?, 10 bin polis alımına imkan veren yasa ve TÜBİTAK Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifi de bulunuyor.

TBMM Genel Kurulu, çalışmalarına, görüşmeleri yarım kalan tasarı ve teklifleri ele alarak başlayacak. 4 maddesi kabul edilen ?Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanun Tasarısı? ile Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere geri gönderilen ve 10 bin polis alımına imkan veren yasanın yanı sıra polislerin terfisini düzenleyen yasa tasarısı, AKP Grup başkanvekilleri Salih Kapusuz ve Sadullah Ergin'in, vekil imamların Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) Diyanet İşleri Başkanlığı'nca belirlenecek yeterli puanı almaları koşuluyla aday imam-hatip olarak atanmalarına imkan veren kanun teklifi de bu hafta Genel Kurul'da ele alınacak.

Dokuzuncu Kalkınma Planı'nın TBMM'ye sunulmasını bir yıl erteleyen yasa tasarısı, AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz ile Ankara Milletvekili Reha Denemeç'in TÜBİTAK Kanunu'nda değişiklik yapan yasa teklifi, yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik enerjisi üretim amaçlı kullanımına ilişkin kanun tasarısının da yasalaşması hedefleniyor. Geçen hafta milletvekilliğinden istifa eden ve istifası TBMM Başkanlık Divanı'nda kabul edilen AKP Ağrı Milletvekili Cemal Kaya'nın, milletvekilliğinin düşmesi için oylamanın da bu hafta yapılması bekleniyor.

GENEL KURUL MESAİ YAPACAK
Genel Kurul, gündemindeki tasarı ve teklifleri yasalaştırmak amacıyla mesai yapacak. Salı günü 15.00-23.00, diğer günler 14.00-23.00 saatleri arasında çalışacak Genel Kurul, gündemini bitirmemesi halinde Cuma günü 14.00-20.00 ve Cumartesi günü ise 12.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

KOMİSYON ÇALIŞMALARI
Milli Savunma Komisyonu, 26 Nisan Salı günü TSK Personel Kanunu, TSK İç Hizmet Kanunu ve er kazanından iaşe edileceklere ilişkin kanunda değişiklik yapılmasını içeren yasa tasarılarını ele alacak.
Plan ve Bütçe Komisyonu, 27 Nisan Çarşamba günü, Türkiye İstatistik Kanunu Tasarısı'nı görüşecek. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, 27 Nisan Çarşamba günü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı ile AKP Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu'nun ikinci el cep telefonlarının satışını engellemek amacıyla Telsiz Kanunu'nda değişiklik yapılması hakkındaki yasa teklifini ele alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber