Müsteşar, resmi yazıyla pike ve yastık istedi/ Video

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Ağustos 2011 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müsteşarı Prof. Aslan'dan, asaleten atanmasına iki gün kala ilginç iki talep... Aslan, çalışma odasında kanepe örtüsü olarak kullanılmak üzere bir adet krem rengi tek kişilik pike ile bir de siyah ortopedik yastık istedi

Hakkı KURBAN

Yeni kurulan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na Müsteşar olarak atanan Prof. Ersan Aslan'ın ilk icraatlarından biri makamı için oldu. Çalışma odasında kullanılmak üzere 1 adet kanepe örtüsüyle 1 adet ortopedik bel yastığı isteyen Aslan'ın, ilginç talebini resmi yazıyla bildirmesi dikkat çekti.

AK Parti'den Muğla Milletvekili olan Ali Boğa'nın istifasıyla boşalan müsteşarlık koltuğuna Prof. Aslan, 26 Temmuz'da vekaleten atanmıştı. Asaleten atama ise 6 Ağustos'ta gerçekleşti. Asaleten atanmasına iki gün kala makamında bazı değişiklikler için harekete geçen Prof. Aslan, iki talepte bulundu.

RENK VE EBATLARINI DA BİLDİRDİ

Aslan, 'Müsteşarlık makamı çalışma odasında kullanılmak üzere' kanepe örtüsü olarak 140x220 ebadında, krem renkli 1 adet pamuklu pike ile 1 adet de siyah renkli ortopedik bel yastığı istedi. Çiçeği burnunda müsteşarın bakanlık çalışanlarını da şaşırtan taleplerinin yerine getirildiği öğrenildi. Ortopedik bel yastığı, sık sık masa başında çalışmak zorunda kalanlar ile belinde rahatsızlık olanlara tavsiye ediliyor.

BAKANLIĞIN İLK MÜSTEŞARI

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, 61. hükümetle birlikte ikiye ayrılmış, bunlardan biri de 'Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı' olmuştu. Yeni bakanlığa ilk atanan müsteşar olan Prof. Ersan Aslan 1962 Bursa doğumlu. Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümü'nden 1983 yılında mezun olan Aslan, müsteşarlık öncesi Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber