Doğalgazda 'özel'e daha fazla pay

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2011 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye doğal gaz piyasasında, ithalat ve toptan satışta özel sektörün payının artırılmasına yönelik çalışmalar için harekete geçildi

Doğalgazda sistem işleticileri ile kullanıcılarını bir araya getiren "Doğal Gaz Piyasası Sistem Çalıştayı" düzenlendi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun, doğal gaz iletim şebekesi işleyişi, LNG terminallerinin kullanımı ve yer altı depolama tesislerinin kullanımı konuları çerçevesinde düzenle- diği Doğal Gaz Piyasası Sistem Çalıştay'ına, EPDK ve BOTAŞ'ın yetkililerinin yanı sıra özel şirket temsilcileri katıldı. EPDK Başkanı Hasan Köktaş, söz konusu Çalıştay ile sistem işleti- cileri ile sistem kullanıcıları arasında uzlaşı sağlandığını söyledi. Sektörün taleplerini şeffaf bir ortamda karar vericilere iletmesinin önemini vurgulayan Köktaş, BOTAŞ'a ait iletim şebekesinde bugün sayıları 60'ı geçen toptan satıcılar ve 15 civarında ithalatçıların rekabet ettiğini, bu sayının artmasının bir başarı olduğunu ifade etti.

Piyasa daha da canlanmalı

Asıl başarının özel sektör oyuncularının piyasa paylarının da artması olacağına dikkati çeken Köktaş, şöyle devam etti: "EPDK olarak başından beri hedefimiz arz kalitesini ve fiyatların rekabetçi koşullara ulaşmasını sağlayacak seviyede yeni katılımcıları piyasaya dahil etmek. Ancak doğal gaz piyasalarının çok uzun vadeli sözleşmelerle bağlı olması bazı adımları hızlı atmamızı zorlaştırıyor. Yeni sözleşmeler yapıldıkça piyasada canlılığın daha da artacağına inanıyoruz' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber