Sendika bakanlık önünde açlık grevinde

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2005 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, sendika yöneticileri ve illerden gelen şube temsilcileri ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na bağlı çeşitli birimlerde çalışan bir grup, öğle saatlerinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı merkez binasının yanındaki Yapı İşleri Genel Müdürlüğü binası önündeki bahçede eylem yapmak üzere toplandı.

Bu sırada Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan grubun yanına gelerek, ücretlerle ilgili sıkıntılar olduğunu bildiklerini, bu sorunu halletmeye çalıştıklarını söyledi. Eylemin Bakanlık önünde yapılmasının doğru olmadığını kaydeden Erbakan, eylemin Abdi İpekçi Parkı'nda yapılmasını istedi.

Bedri Tekin ise hükümet yetkililerinin bu konuda somut olarak bir karar açıklamadığı sürece eylemlerini sürdüreceklerini belirterek, ''Eylemi burada yapıyoruz, çünkü burası bizim işyerimiz'' dedi.

Bu arada polis, eylemi desteklemek üzere gelen, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na bağlı birimlerde çalışanların oluşturduğu grubun, bahçeye girmelerine bir süre izin vermedi. İki grubun sloganlar atarak duruma tepki göstermesi üzerine, diğer birimlerden gelen çalışanların da bina önündeki gruba katılmasına izin verildi.

Grup, bir süre ''Sefalet ücretine hayır'', ''Sefalete teslim olmayacağız'', ''İnsanca yaşamak istiyoruz'', ''Zafer direnen emekçinin olacak'', ''Sadaka değil toplu sözleşme'' şeklinde sloganlar attı.

-''YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA ÜCRET''-

Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Tekin, burada yaptığı konuşmada, söz konusu işyerlerinde çalışan personelin maaşının, 600-900 YTL arasında değiştiğini belirterek, ''Kurumlarımızda en yüksek maaşı alan bölge müdürü, daire başkanı pozisyonlarında çalışanlar dahi yoksulluk sınırının altında ücret alıyor'' dedi.

Konuya ilişkin hükümet yetkililerine defalarca raporlar sunduklarını söyleyen Tekin, ''Bize 'kaynak yok' denilip, ülke kaynakları halen batık bankalara, uluslararası sermayeye, hayali ihracatçıya aktarılıyorsa bunu kabul etmemiz mümkün değildir'' diye konuştu.

Tekin, kendisinin de dahil olduğu ve sendikanın merkez ve şube yöneticilerinin katılacağı açlık grevini 29 Nisan 2005 Cuma günü saat 12.45'e kadar sürdüreceklerini, bu süre içinde sadece şekerli su içeceklerini söyledi. Tekin, ''Eğer bizi gözaltına alırlarsa açlık grevimiz Emniyette de sürecek'' dedi.

Tekin ayrıca, işyerlerinde toplanan imzaların ve dilekçelerin de 29 Nisan Cuma günü Kızılay'daki postaneden bakanlara postalanacağını bildirdi. Açıklamanın ardından, grup bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

Tekin ve sendika yöneticileri de bahçedeki ağaca, ''Açlık grevindeyiz'' yazılı pankart asarak, greve başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber