Vali Kıraç: Üç ayrı yerde yangın normal değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2011 21:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir'in Seferihisar ilçesinde çıkan yangının henüz kontrol altına alınamadığını belirterek, ?İzmir'de üç ayrı yerde yangın çıkması normal değil, inceliyoruz? dedi.

Seferihisar'da çıkan orman yangını nedeniyle bölgede oluşturulan kriz merkezinde söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen Kıraç, Seferihisar'ın yanı sıra Menemen ve Bayındır ilçelerinde de aynı saatlerde yangın çıktığını, diğer iki yangının kontrol altına alındığını, Seferihisar'daki yangının ise hala devam ettiğini söyledi.

Kıraç, diğer yangınlarda söndürme çalışmalarına katılan helikopter ve uçakların Seferihisar'a yönlendirildiğini kaydederek, ?Şu an 5 helikopter, 8 uçak ve çok sayıda yer ekibi söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerimizi rüzgara göre konuşlandırdık. Rüzgar azalırsa daha iyi müdahale edeceğiz. Şu an yerleşim yerlerine herhangi bir tehdit söz konusu değil ama rüzgarın da durumu çok önemli. Ekiplerimizi her ihtimale karşı hazırlıklı bekletiyoruz? dedi.

Gazetecilerin sorusu üzerine Vali Kıraç, üç yerde aynı saatlerde yangın çıkmasının normal olmadığını belirterek, geçtiğimiz günlerde de Foça'da yangın çıkaran üç kişinin tutuklandığını hatırlattı.

Kıraç, ?Bu üç yangınla ilgili inceleme yapılacak ama şu anki hedefimiz bir an önce yangınları kontrol altına almak? diye konuştu.

Hava kararıncaya kadar ekiplerin hava müdahalesinin sürdürüleceğini anlatan Kıraç, havanın kararmasının ardından çalışmaların yer ekipleri tarafından devam ettirileceğini bildirdi.

Bu arada, çevredeki vatandaşlar, yangını ve müdahale çalışmalarını evlerinin balkonlarından net şekilde izleyebildiği gözlendi. Yangın söndürme uçakları evlerin üzerinden geçip, denizden su doldurarak yangına müdahale ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber