Anadolu Ajansı yeni bir sayfa açıyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Ağustos 2011 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu, 'çalışanların zorla emekliliğe sevk edildiği' iddialarına bir açıklamayla yanıt verdi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Türk-İş Yönetim Kurulu'nun beyanlarının kamuoyunu yanıltıcı olduğunu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

Anadolu Ajansı 2010 yılında 65 milyon lira ''zarar'' anlamına gelen bütçe açığı verdi. Harcamalarının yüzde 85'i personel gideri oluşturmakta. Kurum, personel ücretlerini ödemek için banka kredisi kullanarak yüksek miktarda faiz ödedi. Halen kurumun 9 milyon TL banka kredisi borcu bulunuyor.

Altyapı ve teknolojisi çökmek üzere olan kurumun, eskiyen sistem yüzünden haber yayınının tehlike sinyali vermesine rağmen, her yıl emekli olması gereken 115 personele 20 milyon TL ödeme yapması, izah edilemez bir durumdur. Bu durum TGS yöneticilerine iletilmiş ve sendika yönetimi belirli sayıda çalışanın emekliliğe teşvik edilmesinin doğru olacağını kabul etmiştir.

Gönül rızalarıyla 60 kişinin dilekçe vermesinin ardından, TGS Başkanı ve bazı sendika yöneticilerinin de emekliliğinin dolduğu gündeme getirilince TGS yönetimi aniden tutum değiştirmiş ve açıklama yapmıştır.

Bahsedildiği gibi, AA hiçbir çalışanına baskı uygulamamış, kimsenin iş akdi feshedilmemiş, ücretleri düşürülmemiştir. Emekli olanlara ortalama 480 bin lira ödeme yapılacak ve ortalama 2 bin 500 lira maaş bağlanacaktır. Biz AA yönetimi olarak yeni bir sayfa açmaya kararlıyız. Tüm sermayesini personel giderlerine harcayan, köhne ve geri kalmış bir ajans imajını, değiştirmeyi taahhüt ediyoruz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber