Kaymakam ağladı, salondakiler de ona katıldı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2011 01:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'in Şahinbey ilçesine tayini çıkan Niksar Kaymakamı Uğur Turan, düzenlenen veda yemeğinin ardından gözyaşlarını tutamadı, salondakiler de ona katıldı.

İlçedeki bir düğün salonunda düzenlenen veda yemeğine katılan Tokat Valisi Şerif Yılmaz, millete hizmet için yola çıkan kişilerin bu hizmetin yerini, mekanını ve zamanını tayin etme şanslarının olmadığını belirtti.

Vali Yılmaz, ''Eğer uğrunda canımı vereceğim dediğiniz, devletiniz size görevi nerede veriyorsa oraya gitmek hepimizin boynunun borcu. Bu anlayışla bu mesleği icra eden bir kardeşimin herhalde başarılı olmaması beklenemez'' dedi.

Konuşurken duygulu anlar yaşayan Vali Yılmaz, devlet adına, bu millete hizmet etmenin aşkını, şevkini, heyecanını mesai mefhumu gözetmeden, büyük fedakarlıkla yapan meslektaşının, sorumluluk alanındaki insanların 24 saat emrinde olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti paylaştı.

Niksar'ın Kelkit Vadisi'nin ''gerdanlığı'' olduğunu söyleyen Kaymakam Uğur Turan ise, doğayla bütünleşmiş, kendisine has iklimiyle, güzel insanların ikamet ettiği mutlu bir ilçe olduğunu belirterek, ''Niksar'ın dokusunda tarih var, Danişmend Gazi var, tarih deyince medreseler, köprüler hatırlayamadığım vakfiyeler, sizleri alır geçmişe götürür. Böyle bir şehrin Kaymakamı olmak insana mutluluk ve çalışma şevki veriyor. Ben de bu duygularla çalıştım. Gitmediğim köy, gitmediğim mezraa, gitmediğim belde kalmadı. Niksar çalışanı desteklemiş ve mutlu etmiştir. Bu yüzden gelen yöneticiler taş üstüne taş koymuşlardır. Ben Niksar'ı sevdim, Niksar'da hizmet etmekten onur duydum'' diye konuştu.

''Ben güzel insanların kaymakamıydım. Sevgi ve sevda şehrinin kaymakamıydım. Ben adını tarihinden, tadını coğrafyasından, umudunu insanlarından alan, tarih, tabiat, kültür kenti, sevgi ve sevda kenti Yeşil Niksar'ın kaymakamıydım'' diyen Turan, konuşurken bir süre göz yaşı döktü.

Salonda uzun süre alkışlanan Turan, eşi Nihal Turan'ın da ilçeden ayrıldığı için çok üzüldüğünü belirterek, salondakilerden helallik istedi.

Niksar Belediye Başkan Vekili Fazlı Bayram da, Kaymakam Turan'ın Niksar'dan fiilen ayrıldığını belirterek, gönülden bağlılığın devam edeceğini söyledi.

Niksar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şöhretoğlu da, unutmayacağı tek şeyin ''Güzel insan Uğur Turan'' olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından Niksar Bedensel Engelliler Derneği üyesi Şule Yüksel Baş, Kaymakam Turan için yazdığı şiiri okudu.

Vali Yılmaz, Niksarlılar adına Kaymakam Uğur Turan'a bakır işlemeli tabak ve el işleme kilim hediye etti.

Protokol üyeleri de Kaymakam'a çeşitli hediyeler sundu.

Niksar'ın örf, adet ve geleneklerini geldiği ilk günlerde öğrenen Kaymakam Turan, programda Tokat'a özgü ellik halayı da çekti. Yemeğin ardından Turan ile vedalaşmak isteyen Niksarlılar uzun kuyruk oluşturdu.

Veda yemeğine, Niksar'a yeni atanan Kaymakam Yusuf Gökhan Yolcu ile diğer ilçelerin kaymakamları, belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber