KTÜ'lü öğrencilerden zamlı harç protestosu/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Eylül 2011 13:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

TRABZON Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) bir grup öğrenci, kent merkezinde öğrenci harçlarının yatırıldığı banka önünde toplanarak harç zamlarını protesto etti.

Yaklaşık 20 KTÜ'lü öğrenci, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Ziya Özcan?ın, alt sınıftan dersi olan öğrencilerden alınan zamlı harçların iade edileceğini açıklamasına rağmen KTÜ yönetiminin zamlı harç almaya devam ettiğini belirterek, tepki gösterdiler. Harçların yatırıldığı Vakıfbank Şubesi önünde, "Yolunacak kaz değil öğrenciyiz" , "Zamlar geri çekilsin" , "Eğitim hakkı engellenemez", "Eğitim hamsi değil ki satılsın" ve "Parasız eğitim hakkımız" pankartlarla toplanan öğrenciler, alt derslerden zamlı harç alınmasına tepki gösterdiler. Grup adına açıklama yapan KTÜ öğrencisi Hamza Anlayış, YÖK?ün konu hakkında yaptığı açıklamalara rağmen hala daha harç yatırdıklarını belirterek, ?YÖK başkanının yaptığı açıklamada harç zamlarının geri alınacağı belirtildi ama bu sadece lafta kaldı. Sadece alt sınıflardan ders alan herkes fahiş ücretlerle karşı karşıya kalıyor. Bugün Karadeniz Teknik Üniversitesi ve bir çok üniversite bu uygulamayı geri almadı. Kimse eğitim ve öğrenim hakkından mahrum bırakılamaz. Paramız olmadığı için eğitim hakkımız elimizden alınmasın. Bu zamlar derhal geri çekilsin. Parasız eğitim haktır. Ve eğitim hakkımızı engelleyen bu zamlar geri alınmalıdır. KTÜ yönetimi bu konuda üzerine düşeni yapmalıdırö dedi. Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu arada KTÜ yönetimi ise, öğrencilerin iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, konu hakkında YÖK tarafından kendilerine resmi bir yazı gelmediğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber