Darp edilen öğretmen için STK'lar yetkilileri göreve çağırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2011 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'in Midyat ilçesinde eğitim sendikaları ve sivil toplum temsilcileri, geçtiğimiz hafta Estel Otogarı'nda darp edilen bir öğretmen için basın açıklaması düzenledi. Yapılan saldırıya tepki gösteren STK'lar yetkilileri göreve çağırdı.

Olayın meydana geldiği otogarda bir araya gelen eğitim sendikaları ile STK'lar basın açıklaması yaptı. Eğitim Bir-Sen Midyat Şube Başkanı Abdulkadir Altay tarafından yapılan açıklamada, ?Yıllarını çocuklarımızın eğitimine adayan, sivil toplum kuruluşlarında sürekli görev alarak topluma hizmet eden öğretmen arkadaşımız Abdülhamit Kurt'a yapılan insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyoruz.? dedi.

Vatandaşların yoğun olarak kullandığı ve kamuya ait alanların, sorumluluk bilincine ulaşmamış kişilere verilmesinin endişe verici olduğunu belirten Atlay sözlerine şu şekilde devam etti: ?Eğitim sendikaları ve STK'lar olarak belediyeyi sorumlu olmaya davet ediyoruz. Belediyeye ait otogar, çocuk parkı ve benzeri yerleri kimler işletmektedir? İşletenlerin sicil kaydına bakılmış mıdır? Yetkilileri göreve davet ediyoruz.?

Altay, bu toplumun içinden çıkmış, bu toplumun saygı duyduğu ileri gelenlere de seslenerek, "Üzerinize düşen görev güçlüden yana olmak değil, mazlumdan yana olmaktır. Bu sebeple bir baskı yapılacaksa haksız olana yapılmalıdır. Bizim, toplumun ileri gelenlerinden istediğimiz mazluma vazgeçmesi yönünde baskı yapılmaması; tam aksine hukuki mücadelesinde destek olunmasıdır. Kime olursa olsun her türlüsünü lanetliyoruz. Özellikle öğretmene yapılan bu insanlık dışı saldırı karşısında sesiz kalmayacağımızı, yasal yolların takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.? şeklinde açıklamasını sonlandırdı.

Eğitimciler ve STK temsilcileri yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber