Teziç:Bazen iyi şeyler de yapıyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2005 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu'daki üniversitelerin içinde bulunduğu durumu gözlemlemek için Kars'ı da ziyaret eden YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, eleştirilere karşı YÖK'ü savundu:

Doğu'daki üniversitelerin içinde bulunduğu durumu gözlemlemek için Van'dan sonra Kars'ı da ziyaret eden Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, öğretim görevlileri ve öğrencilerle yaptığı toplantıda, üniversitelerin tedirginlik içinde değil, güven içinde çalışabileceğini söyleyerek, "YÖK, her zaman kötü şeyler yapmıyor, arada bir iyi şeyler de yapıyor" dedi.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Prof. Dr. Necdet Leloğlu Salonu'nda yapılan toplantıya, Rektör Prof. Dr. Necati Kaya, dekanlar, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Öğretim üyelerine, üniversitelerde çok iş düştüğünü söyleyen YÖK Başkanı Teziç, üniversitede değişik yörelerden gelen gençlerin olduğunu, onların kimliklerini kazanabilmeleri ve "Ben Kars Üniversitesi'ndeyim, oradan mezun oldum" diyebilmelerinin öğretim üyelerinin kimliklerini bulmasına bağlı olduğunu vurguladı. Teziç, üniversitelerde, ulusal kimlikleri kaybolmadan farklılıkları kendi içinde tutarak, o zenginliği koruyarak bir araya gelmenin evrensel örneğini vermeye çalıştıklarını ifade etti.

Teziç, konuşmasında sık sık öğrencilerin bir araya gelip kendi aralarında tartışma ortamlarının sağlanması konusunda temennilerde bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

"Sık sık yapılacak bilimsel toplantılarla bir araya gelebilmek, gençleri bir araya getirmek, onların düşündüklerine kulak açmak, onların dertlerini kendi aralarında tartışmalarına fırsat vererek biz, düşüncelerin düşünce alanında, barışçıl alanda kalmasını sağlayabiliriz. Aksi halde, bir araya gelinmediği zaman, kendini ifade etme olanakları olmadığı için şiddetin de kıvılcımları hemen orada belirmeye başlar. Talihsiz dönemleri yaşadık, çok zaman kaybettik, çok insan kaybettik, çok insan küstürüldü, bunların hepsini geride bırakarak ileriye bakmak gerekiyor. Bunun da hazırlayıcıları sizler olacaksınız, bunun ustaları sizler olacaksınız. Barışın mimarlığını yapmak çok zahmetli bir yol ama çok da zevkli bir yol. Üniversiteler tedirginlik içinde çalışamazlar. Üniversiteler güven içinde çalışabilirler. Birbirlerine saygılı ortamda üniversiteler gelişebilir. Birbirini anlayan meslektaşlarla üniversite oluşur. Rekabet kıskançlığa dönüşmemeli. Biri bizden üstünse ondan mutluluk duymalıyız"

Öğrencilerin kendi sorunlarını aralarında tartışarak kendisine yazılı da olsa iletmelerini isteyen Teziç, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ben mutfağın içindeki her şeyi bilemem. Oradaki sıkıntıyı yaşayan sizlersiniz. Genç olarak nelere eksiklik duyuyorsunuz? Neler sizi mutsuz kılıyor? Mutluluklar sizin olsun, mutsuzluklara sebep olan bizler olarak biraz da bir şeyler yapalım. YÖK her zaman kötü şeyler yapmıyor, arada bir iyi şeyler de yapıyor. Bu fırsatı verirseniz ben de memnun olacağım"
Toplantının ardından üniversitenin değişik kurumlarında öğrencilerle bir araya gelen, sorunları dinleyen Teziç, daha sonra havayoluyla Kars'tan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber