Bilgi Edinme Yasası'yla sicillerini soran 15 polise soruşturma açıldı

Haber Giriş : 30 Nisan 2005 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgi Edinme Yasası'na güvenerek Emniyet'e sicillerini soran 15 polis şefi hakkında soruşturma açıldı. Suçları, amirlerini çiğnemek...

Bazı il emniyet müdürlükleri, Bilgi Edinme Yasası kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sicil soran 15 polis şefi hakkında, 'amirlerini çiğnedikleri' için soruşturma açtı.

Bilgi Edinme Yasası çıktıktan sonra bazı illerde görevleri polis şefleri, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne başvurarak sicil notlarını ve dosyalarında diğer bilgileri sordu. Dilekçelerini de görev yaptıkları il emniyet müdürlükleri üzerinden genel müdürlüğe ulaştırdılar.

Bazı il emniyet müdürlerinin, kendi verdikleri sicil notlarının, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden sorulmasına tepkisi sert oldu. Genel müdürlükten sicilini soran 15 polis hakkında, görev yaptıkları ilin emniyet müdürlüğünce soruşturma açıldığı öğrenildi.

Hakkında soruşturma açılan polisler, Devlet Memurları Kanunu ve Devlet Memurlarının Şikâyet ve Müracaatları Hakkında Yönetmelik'in "Müracaat ve şikâyetler söz veya yazı ile en yakın amirden başlayarak, silsile yok ise şikâyet edilen amir atlanarak yapılır" hükmüne muhalefetle suçlandı. Yürütülen soruşturma maddesi polislere 'Zorunluluk olmadan rütbe sırasına uymadan başvuruda bulunmak' suçundan kınama verilmesi öngörüyor.
Gelişmelerin ardından, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner de bir genelge yayımlayarak bilgi ve belgeleri herkesin öncelikle kendi amirinden talep etmesi talimatını verdi.

Aksu: Yok öyle bir şey
AKP Milletvekili Yalçınbayır, olayı Meclis'e taşıdı. Yalçınbayır, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, "4982 sayılı yasadan kaynaklanan hakları sınırlandıran işlem yapılmış mıdır?" dedi. Aksu'nun önergeyi "Bu gerekçeyle hakkında soruşturma açılmış kimse yok" diye yanıtladığı öğrenildi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber