Türk Enerji Sen: 800 bin memur geçim sıkıntısı nedeniyle emekli olamıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2011 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Enerji Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, geçim sıkıntısı nedeniyle kamu çalışanlarının istedikleri halde emekli olamadıklarını belirtti.

Türk Enerji Sen Genel Başkanı Celal Karapınar yaptığı yazılı açıklamada geçim sıkıntısı nedeniyle kamu çalışanlarının istedikleri halde emekli olamadıklarını söyledi. Yaklaşık 800 bin memurun emekliliği hak etmesine rağmen maaşlarının düşeceği endişesi ile emekli olamadığını kaydeden Karapınar, ?Emeklilik teşvik edilse kamuda 800 bin yeni istihdamın önü açılır. Ayrıca emekli olanlar da ailesini geçindirmek için başka işler yapmaktan emekliliğin tadını çıkaramıyor.? dedi.

Emekli ikramiyelerinin oldukça düşük olduğunu söyleyen Karapınar, ?30 yıl görev yapan bir memur 30 bin TL, bir müdür 46 bin TL emekli ikramiyesi alırken, bir kamu işçisi emekli olurken 82 bin TL kıdem tazminatı alıyor. Eskiden memurların emekli ikramiyeleri ile ev alınırdı. Şimdi ise emekli ikramiyeleri bir oda bile etmez hale geldi. En azından memur ikramiyelerinin işçilerinin seviyesine çıkartılması bir zarurettir.? diye konuştu.

Memurların emekli maaşlarının da düşük olduğunu belirten Karapınar 30 yıllık bir memurun emekli olunca 1170 TL, müdürün 1300 TL emekli maaşı aldığını, kamu işçisinin emekli maaşının ise 2600 TL olduğunu söyledi. Karapınar mağduriyetin son bulması ve memurların emeklikte rahatça geçimlerini sağlamaları için hükümetin düzenleme yapmasını istediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber