Meslek lisesi projesi 4 yılı geride bıraktı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Ekim 2011 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KOÇ Holding'in mesleki eğitime destek olma hedefi çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 2006'dan bu yana yürüttüğü ?Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi' (MLMM) kapsamında projenin ilk 4 yılında yapılan çalışmaları anlatan ?Sosyal Etki Raporu' açıklandı.

Rapora göre, bursiyerlerin programda kalış süreleri içerisinde giderek artan bir başarı grafiği sergiledikleri görülürken, bursiyerlerin mesleki eğitime devamlılıklarında da artış gözlemlendi. MLMM Sosyal Etki Raporu'na göre projenin ana faydalanıcı grubunu 81 ildeki 264 meslek lisesinde okuyan yaklaşık 8 bin bursiyer oluşturuyor. Raporda bursiyerlere staj imkanı sağlayan şirketlerin İK sorumlularına, staja alım ve staj süresince bursiyerler hakkında edindikleri izlenimlere yönelik uygulanan anket sonuçlarına da yer verilirken, bu ankete katılan İK ve staj sorumlularının tamamı MLMM stajyerlerinin şirket kültürüne ve kurallarına rahatlıkla uyum sağladıklarını belirtti.

Meslek lisesinin önemini anladılar

Proje okullarına gönderilen değerlendirme anketi sonuçlarına da yer verilen raporda, bursiyerlerin yüzde 69'u meslek lisesinde okumanın önemini MLMM projesi sayesinde anladıklarını ifade etti. Bursiyer öğrencilerin yüzde 93'ü bir meslek lisesi koçları olduğu için kendilerini şanslı hissettiğini belirtirken, bursiyer öğrencilerin yüzde 70'i ise aldıkları koçluk sayesinde diğer insanlarla daha kolay iletişimde bulunduklarını ifade etti. Rapora göre bu sonuç, projenin koçluk bileşeninin öğrencilerin sosyal açıdan gelişmelerine olanak sağladığını ortaya koyuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber