Şehit polis Mustafa Acar bir yıllık evliydi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Ekim 2011 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde zırhlı aracın devrildiği kazada şehit olan polis memuru 28 yaşındaki Mustafa Acar'ın Balıkesir'deki baba ocağına ateş düştü. Iğdır'dan gelip Balıkesir'e yerleşen Acar ailesi, oğullarının ölüm haberiyle yıkıldı. Şehit polis memurunun yaklaşık bir yıl önce evlendiği öğrenildi

Kızıltepe çıkışındaki Jandarma Komando Tabur Komutanlığı önünde, bu sabah kontrolden çıkıp devrilen Mardin Emniyeti Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne ait ?Akrep' adıyla bilinen zırhlı araçta şehit düşen 4 polisten biri olan Mustafa Acar'ın Balıkesir'deki baba ocağı acı haberle yasa boğuldu. Yıkılan Ali Acar ve Şaziye Acar çiftinin dört çocuğundan en küçüğü olan Mustafa Acar'ın Niğde Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olduktan sonra 6 yıl boyunca Eskişehir'de görev yaptığı, geçen 3 Temmuz'da da Mardin'e tayininin çıktığı öğrenildi.

BİR YIL ÖNCE EVLENDİ

Şehit polis memurunun Eskişehir'de görev yaptığı sırada tanıştığı 28 yaşındaki İlkay Acar'la bir yıl önce dünya evine girdiği belirtildi. Üniversite mezunu olan ancak çalışmayan İlkay Acar'ın Mardin'de görevlendirilen eşini yalnız bırakmamak için bu kente gittiği ve lojmanda kaldığı öğrenildi.

Şehit eşinin, üç ay önce de Muğla'nın Milas İlçesi'ndeki bir trafik kazasında yeğeni 17 yaşındaki Abdülkadir Savaş'ı kaybettiği, büyük acı yaşadığı ortaya çıktı.

EMEKLİ OLUNCA BALIKESİR'E YERLEŞTİ

Balıkesir doğumlu şehidin babası Ali Acar'ın Tekel'den emekli olduktan sonra yıllar önce Balıkesir'den ev alıp kente yerleştiği, ayrıca Ali-Şaziye Acar çiftinin 30 yaşında Demet Acar, 32 yaşında Ebru Acar ve 33 yaşında Birol Acar adlı üç çocuğunun daha bulunduğu belirtildi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Ozan Serdar da ailenin Toygar Mahallesi'ndeki evine gelerek acılarını paylaştı. Daha önce Mardin'de görev yapan Serdar, meslektaşlarından aldığı bilgileri acılı babayla paylaştı. Acar'ın yarın Başçeşme Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'nde toprağa verileceği açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber