DSİ'dev devir alınan 7 barajın piknik alanları yeniden düzenleniyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2005 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Devlet Su İşleri'nden devraldığı barajların piknik alanlarına yeni masalar ve barbeküler yerleştiriyor.

Barajlardaki piknik alanlarında oturma gruplarının yenilenmesinin yanı sıra yeni tuvaletler de yapıldığını, var olanların ise bakımdan geçirildiğini ve çiçek alanları tanzim edildiğini bildiren yetkililer, Ankaralıların bu yaz gezebilecekleri ve dinlenebilecekleri çok sayıda mesire alanı bulabileceklerini kaydettiler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 7 barajdan Çubuk 1, Çubuk 2, Bayındır ve Kurtboğazı barajlarında rekreasyon alanı bulunuyor. Bu barajlardaki bakım, onarım, tadilat ve güvenlik hizmetlerini koordine eden Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı, piknik alanlarına yeni masalar, barbeküler, çöp konteynerleri ve park mobilyaları yerleştirmeye başladı.

Yetkililer, barajlardaki piknik alanlarında oturma gruplarının yenilenmesinin yanı sıra yeni tuvaletler de yapıldığını, var olanların ise bakımdan geçirildiğini ve çiçek alanları tanzim edildiğini bildirdiler. Yetkililer, Çamlıdere, Akyar ve Eğrekkaya barajlarında ise rekreasyon alanı bulunmadığını, bu barajlarda yalnızca güvenlik hizmeti verildiğini ifade ettiler.

Eryaman Göksu Parkı, Sincan Harikalar Diyarı ve Dikmen Vadisi projelerinin ardından barajlarda gerçekleştirilecek çalışmalarla yeni mesire ve gezi alanları oluşturulacağını ifade eden yetkililer, Ankaralıların bu yaz gezebilecekleri ve dinlenebilecekleri çok sayıda mesire alanı bulabileceklerini kaydettiler.

Barajlardaki piknik alanlarının ve donatılarının eski, bakımsız hallerinden kurtarılacağını belirten yetkililer, ayrıca barajların güvenliğinin sağlanması için özel güvenlik birimlerinden faydalanmaya başladıklarını ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber