Hakimin avukatı dövdüğü iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2011 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir Adliyesi'ndeki bir duruşma sırasında hakimin, avukatı dövdüğü iddia edildi. 1. Sulh Hukuk Mahkemesi duruşma salonunda meydana gelen olayda, iddiaya göre Hakim M.Y., duruşma sırasını bekleyen Av. Muzaffer Zeybek'i (65) yumruk ve tekmeyle dövdü. M.Y. hakkında şikayetçi olan 36 yıllık avukat Av. Zeybek, hastaneye giderek rapor aldı. Balıkesir Barosu avukatları da saldırıyı adliye önünde kınadı. Hakim M.Y. ise konuyla ilgili konuşmak istemedi.

Saat 11.00 sularında meydana gelen olayı anlatan Muzaffer Zeybek, Balıkesir'de 1975 yılından beri serbest avukatlık yaptığını ve ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını vurguladı. Mübaşire bir dosya sormasının ardından hakimin kendisine saldırdığını, küfür ve hakaretler ettiğini öne sürdü. Arayan giren diğer avukatların kendisini hakimin elinden aldığını söyleyen Zeybek, şunları kaydetti: "Duruşma sıramız gelmişti, salon kalabalıktı. Mübaşir çağırınca yerlerimize geçtik. Hakim kürsüden kalktı, cübbesini bıraktı, dışarıya doğru yürüdü. O arada benim de ikinci bir dosyam vardı. Mübaşire, Bursa'dan bir dosya beklediğimi ve gelip gelmediğini sordum. Bunu söyleyince hakim, dışarı çıkar gibi yaptı, döndü ve bana ne yumruklar, ne hakaretler... Eğer oradaki avuktlar uyanık olup araya girmeseydi beynim patlardı. Kendisiyle daha önce hiçbir sorunum yoktu. Sakarya'da görev yaptığı zamandan tanırım, hattâ orada duruşmalarına da girdim. Niçin böyle davrandığını bilmiyorum." dedi.

Balıkesir Barosu Başkanı Yaşar Meyvacı ve bir grup avukat ise adliye binası önünde düzenledikleri açıklamayla saldırıyı kınadı. Yaklaşık 50 avukatın katıldığı açıklamada konuşan Meyvacı, "Belki de ülkemizde ilk kez gerçekleşen, bir yargıcın duruşma salonunda ve hiçbir neden olmaksızın, duruşma sırası gelen ve görevini yapmak üzere yerini alan duayen bir meslektaşımızı yumruklayarak dövmesini kamuoyuyla paylaşmak için buradayız. Meslektaşımıza yöneltilen çok çirkin, hiçbir şekilde izah edilemeyecek bu tavrı şiddetle kınıyoruz." şeklinde konuştu. Kendilerini derinden sarsan olayın, avukatlara bakış açısının yansıması olduğunu kaydeden Baro Başkanı Meyvacı, "Meslektaşımızın şahsında gerçekleşen bu darp olayını, hepimize karşı yapılmış kabul ediyoruz. Bu çok üzücü ve çok çirkin tavrın karşılığının ne olacağını merakla bekliyoruz, çünkü yargının üç ayağından birisi olan savunmaya bakış açısı bu şekilde ortaya çıkacaktır. Unutulmamalıdır ki savunmanın olmadığı yerde ne adalet vardır ne de demokrasi." dedi. Bu tür bir saldırının Türkiye'de ilk defa yaşandığını savunan Yaşar Meyvacı, "Biz ilk defa duruşma salonunda avukat döven bir hakimle karşılaşıyoruz. Olayı kınıyoruz. Adalet Komisyonu başkanıyla görüşüp arkadaşımıza saldıran hakimin duruşmalarına girmeme kararı alacağız. Balıkesir Barosu'ndan hiçbir avukat arkadaşımızın o hakimin duruşmalarına girmesini istemiyoruz." dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ahsen Coşar da Av. Muzaffer Zeybek'e telefon edip geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber