Bitlis'te patlama: 5 polis şehit, 3 vatandaş öldü/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Ekim 2011 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BİTLİS'in Güroymak İlçesi yakınlarında PKK'lı teröristlerin karayolundan geçen polis aracına düzenlediği bombalı saldırıda 5 polis şehit oldu, olay yerinden geçen 3 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında bir baba ve 2 yaşındaki kızı da bulunuyor.

Güroymak- Bitlis karayolunun 5'inci kilometresindeki Kolbaşı Mevkii'ndeki bombalı saldırı saat 15.45 sıralarında meydana geldi. Katliam yapmayı planlayan PKK'lı teröristler araç trafiğinin yoğun olduğu asfalt yoldaki menfezden yararlanarak yerleştirdikleri tahrip gücü yüksek bombayı, polise ait zırhlı araç geçerken uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

Patlamanın şiddetiyle havaya uçan zırhlı araçta bulunan 5 polis şehit oldu. O sırada olay yerinden geçen ve sürücüsünün kimliği henüz öğrenilemeyen kamyonette bulunanlardan 2 yaşındaki kız çocuğu ile babası ve bir kişi yaşamını yitirdi. Patlamada yaralanan 4 kişi de olay yerine sevk edilen ambulanslarla Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Olayın ardından bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

CUMHURBAŞKANI GÜL BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 5 polisin şehit olduğu, 3 sivilin hayatını kaybettiği Güroymak'taki patlamayla ilgili olarak Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz'dan bilgi aldı.

TÜM PARTİLERDEN TERÖRE KINAMA

Bu arada Ak Parti, CHP, MHP ve BDP, TBMM Genel Kurulu'nda Bitlis'teki hain saldırıyı kınadılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber