Sivil toplumdan ortak çağrı: Birlik ve beraberlikle terörü alt edelim

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2011 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütü PKK'nın Hakkari'de dün gece birçok güvenlik noktasına gerçekleştirdiği saldırılar sonucu 24 askerin şehit olması, 18 askerin de yaralanması Türkiye kamuoyunda infiale yolaçtı.Bursa'da, birçok sivil toplum örgütü (STÖ) yaptıkları açıklamalarla saldırıları lanetledi. İş adamı örgütlerinin temsilcileri, saldırıların, Türkiye'nin birlik ve beraberliğine yönelik olduğuna dikkat çekerek, halka sağduyu çağrısında bulundular. STÖ temsilcilerinin hain saldırıyla ilgili görüşleri şöyle:

MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni: "Bugün terörün soğuk yüzünü bir kez daha gördük. Türkiye, yine kalleşçe saldırılara maruz kaldı. Saldırıların zamanı da dikkat çekici. Partilerin yeni anayasa çerçevesinde uzlaştığı, bir araya geldiği döneme denk gelmesi dikkat çekici. Türkiye, ne zaman birliğini, beraberliğini güçlendirse bu saldırılar artıyor. Bunlar Türk milletini yıldırmayacaktır. Türk bayrağının dalgalandığı topraklar vatan toprağıdır, bir karışı verilmeyecektir. Türkiye'nin birlik, beraberliğe ihtiyacı var. Herkes, terörle arasındaki mesafeyi yeniden gözden geçirmeli. Devletimize güvenimiz tam olmalı. Askerimizin moralini düşürecek yorumlar yapılmamalı. Moralimizin asla bozulmaması gerekiyor. Büyük bir soğukkanlılıkla hareket edilmeli. Şehitlerimize rahmet diliyor, Türk milletinin başı sağ olsun."

DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş: "AK Parti politikalarının en büyük en sıcak ve en ağlayan yüzü PKK politikalarıdır. Bu kurum ve yandaşları Türkiye'de istikrarı bozma çabasındadır. 26 ocağa ateş düştü. Bütün şehitlerimizin her birine Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyorum. Sabrımızı tartıyorlar. Bu konuda bizim artık doğulu vatandaşımız, PKK ile kendisini ayrıştırmış durumda. Bu olaylarla turizmimiz ve ekonomimiz baltalanmaya ve istikrarlı giden ülkemiz terör ülkesiymiş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Ben AB ülkelerinin de birçoğunun el birliği ile terörü finanse ettiklerine inanıyorum. Artık birlik olarak bunun önüne geçmeliyiz."

ARSİYAD Başkanı Mahmut Demiröz: "Bu son olay, Türkiye devletini bölme hareketidir. Yöneticilerimiz, bu konuda önlemler almalı. Milletimiz, bu olaylar karşısında akl-ı selim ile davranarak, birlik ve beraberlik içinde bu sorunu çözecektir. Milletimizin başı sağ olsun."

TESİAD Genel Başkanı İlyas Bozkurt: "Vatan evlatlarımızın şehit olması hepimizi derinden üzmüştür. Bundan önce birçok defa söylediğimiz gibi içerden ve dışardan hiçbir saldırıya boyun eğmeyeceğimizi, hiçbir şekilde geri adım atmayacağımızı, vatan toprağının tek bir zerresini dahi feda etmeyeceğimizi, dostun da düşmanın da çok iyi bilmesi, anlaması ve idrak etmesi gerekir. Bu ülkenin birliğine, dirliğine, bütünlüğüne kast edenler, karşılarında her zaman olduğu gibi bu milleti bulacaktır. Bu vesileyle, ülkemizin birliği ve dirliği için vatan savunması esnasında çok genç yaşta şehit düşen vatan evlatlarımızın tümüne Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Kederli ailelerine Türk Silahlı Kuvvetleri'mize sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralı kardeşlerime Allah'tan acil şifalar diliyorum. Asker sivil, genç yaşlı, kadın erkek, erişkin çocuk ayırt etmeden nefretle yapılan bu insanlık dışı terör eylemlerini lanetliyorum."

ASKON Bursa Şube Başkanı Ali Tombaş: "Bu eylem, 1993 yılından beri yapılmış en kanlı 4. baskındır. Bu vatana göz dikenlerin, kasvet içerisinde olanların sonu gelmiştir. Bunlar son çırpınışlarıdır. Yüce Türk devletini hiçbir güç, hiçbir eylem, hiçbir girişim parçalayamaz, yok edemez. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün de dediği gibi bu bölücü eylemlerin intikamı acı olacaktır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, halkımıza başsağlığı diliyoruz."

TÜMSİAD Bursa Şube Başkanı Cemal Balanoğlu: "Ülkemizin başı sağ olsun. Artık bıçak kemiğe dayandı. Bir daha asla bu terör olaylarının yaşanmaması için malımızı, canımızı her şeyimize vermeye hazırız. Yetkililerin düğmeye basarak harekete geçip bu olaylara artık bir son verilmesini istiyoruz. Bir daha bu ocakların yanmasını istemiyoruz. Ölenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerin sabırlar diliyorum."

BURSAGİAD Başkanı Nilüfer Çevikel: "Gerçekleşen hain saldırılarda şehit düşen 24 askerimizin acısını kalplerimizde paylaşıyoruz. Artık 24 şehit verdiğimiz terör saldırıları gibi olayların tekrarlanmaması için cesur adımlar atılmalı. Hükümetimiz, gerekli kararları alarak, bu terör belasına bir son vermeli ve bu gruba da asla taviz verilmemeli. Türkiye'nin önünü kesmeye çalışan bu bir avuç insan ülkemizi etkileyemeyecektir. Terörü ve teröristleri şiddetle lanetliyoruz."

BUMİAD Başkanı İlker Özaslan: "Ramazan bitti ama terör bitmedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayından sonra PKK'ya dünyayı dar edeceğiz demişti. Ramazan biteli 2 ay oldu, ancak terör gitgide artıyor. Hükümet, terör konusunda artık korkak davranmamalı, gerekirse başbakanımız idam konusunu da gündeme getirmeli."

BTTDD Bursa Şube Başkanı Şükrü Köse: "Terör örgütü PKK'nın saldırılarını nefretle lanetliyoruz. Bir gün önce de polise yönelik saldırı oldu ve 5 şehit verdik. İki günde toplam şehit sayımız 30'u geçti. Tablo gerçekten vahim. Esefle, nefretle kınıyoruz. Bu olayların artık bitmesini, bitirilmesini istiyoruz. Ülkemize, milletimize başsağlığı diliyoruz."

LIONS 118-K Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Neş'e Yıldırım: "Önce insan düşüncesiyle hizmet veren camiamız adına terörü kınıyoruz. Ülkemize büyük üzüntü yaşatan terör olaylarının artık yaşanmamasını istiyoruz. Saldırı sonucu hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber