Sınır ve karakolları profesyonel ordu koruyacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2011 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, sınır ve karakolların 2012 yılı başından itibaren profesyonel ordu tarafından korunmaya başlanacağını bildirdi.

Yılbaşından itibaren sınır ve karakollar profesyonel ordu tarafından korunacak...

Profesyonel askerlerin yaklaşık beş aydır eğitildiğini kaydeden Aydemir, ilk etapta 5 bin kişinin sınıra kaydırılacağını söyledi.

Manisa'da gazetecilere açıklamada bulanan Milletvekili Aydemir, teröre karşı güvenlik güçlerinin hem silahlarıyla hem de karakollarıyla en iyi şekilde modernize edildiğini belirtti.

Aydemir, ?İnşallah bu askerlerimizle, güvenlik güçlerimizle, Özel Harekâtımız da devreye girdikten sonra teröristler artık ülkemizin sınırlarına değil yaklaşmak, Türkiye'nin ismini duyunca dünyanın öbür ucuna gidecektir.

Bu olaylar, terörün son çırpınışlarıdır. Biz gerek demokratik açılımla gerekse Anayasa değişikliğiyle bütün milletimizin, insanımızın, herkesin kişisel haklarını korumak için yola çıktık. İleri demokrasi diyoruz, daha da özgürlük diyoruz ve bunu bu dönemde başaracağız.? şeklinde konuştu.

Karakolları daha hâkim noktalara taşıdıklarını dile getiren Uğur Aydemir, ?Karakollarımızı en iyi şekilde modernize ederek termal kameralarla, silahlarla donatıyoruz. 24 şehit verdik, bundan sonra inşallah bir şehit bile vermek istemiyoruz. Terörün kökünü profesyonel ordumuzla, Özel Harekât güçleriyle kazıyacağız.

İnşallah bu kardeşlerimiz yılbaşına kadar eğitimlerini tamamladıktan sonra dağlara çıkacak. PKK nasıl dağda yaşıyorsa, onlar da dağlardan inmeyecek. Mağara mağara gezerek teröristlerin kökünü kazıyacaklar. İnşallah bundan sonra böyle saldırılar olmayacak.

Tabii bu, akşamdan sabaha bitecek bir olay değil. Bir insanı yetiştirmek, eğitmek uzun bir süreç istiyor. Arkadaşlarımızın eğitimi dört beş aydır devam ediyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber