Kamu-Sen, toplu sözleşme heyetinde nispi temsile karşı çıktı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ekim 2011 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Koncuk, konfederasyon genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek 4688 sayılı kanun taslağı üzerine ilişkin görüşlerini açıkladı. Koncuk, burada yaptığı konuşmada memurların toplu sözleşme hakkını nasıl kullanacağının, 2.5 milyon kamu görevlisi, aileleri ve emekliler ile birlikte 15 milyon insanı ilgilendirdiğini belirtti.

Yürüttükleri kanun çalışmalarında gerek teknik düzeyde gerekse başkanlar düzeyinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'le yaptıkları toplantılarda, toplu sözleşme hakkının memurlar tarafından etkili bir şekilde kullanılabilmesi için gerekli olan ilkeleri ortaya koyduklarını söyleyen Koncuk, "Taslakla toplu pazarlık sistemi yerine, malum sendika (Memur-Sen) ile yapılan bir sohbet toplantısı planlanmış olduğu görülmektedir. Öyle ki, toplu sözleşme görüşmelerinde nispi temsil sistemi uygulanacağı, yani pazarlıklarda her konfederasyonun üye sayısı ile orantılı olarak temsil edileceği belirtiliyor" dedi. Koncuk konuşmasında şunları söyledi:

"Her şekliyle demokrasinin ilkelerine aykırı bir uygulama getiren taslakta, malum sendika dışında hiçbir sendikaya toplu sözleşme görüşmelerine danışman getirme, komisyonlarda teknik danışman bulundurma hakkı tanınmamış. Böyle bir uygulama ne hukuk, ne sendikacılık, ne demokrasi, ne de matematik kuralları ile açıklanamaz. Bunu açıklayacak tek bir kural vardır; o da yandaşlık kuralları."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber