Van'daki deprem için Türkiye seferber/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2011 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş, Malatya, Konya, Edirne ve İzmir'den deprem bölgesine çeşitli yardım malzemeleri gönderildi.

Van'da 23 Ekim'de meydana gelen depremin ardından yardım kampanyası başlatan bir sanayi firmasına, İzmir'deki bir kolejin öğrencileri de destek verdi.

Van İl Afet Acil Durum Müdürlüğüne gelen Okul Aile Birliği Başkanı ve firmanın yönetim kurulu üyesi Nazan Ay, yaptığı açıklamada, depremin ardından başlattıkları kampanyaya en güzel desteği çocukların verdiğini söyledi.

İzmirli çocukların kampanyanın her aşamasında gönüllü olarak yer aldığını belirten Ay, Erciş'teki çadırkentte yaşayan çocuklar için de birer mektup kaleme aldıklarını ve bu mektubu çocuklara kendisinin teslim etmesini istediklerini anlattı.

Bu emanetleri Vanlı çocuklara ulaştırmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Ay, Erciş'e giderek çadırkentteki çocuklara bu mektupları teslim edeceğini söyledi.

Öğrencilerinden Can Tanzer Sarısoy, ''sevgili arkadaşım, çok kötü durumda olduğunuzu biliyorum'' diye başladığı mektubunda ''Kötü durumda olduğunuzu bildiğimiz için kampanya hazırladık. Hiç üzülme ihtiyacınız varsa açık anlat. Kampanya yürütülmezse, oraya yürüyerek bile gelebiliriz. Lütfen istediğiniz bir şey varsa söyleyin''ifadelerine yer verdi.

-Muş-

Muş Kızılay Şube Başkanı Cengiz Koç, deprem bölgesine bugüne kadar başta battaniye olmak üzere giyim, gıda, konteyner, Mevlana evi gibi temel malzemelerden oluşan 97 tır yardım gönderdiklerini ifade etti.

Yardımların aralıksız devam ettiğini hatırlatan Başkan Koç, Türk Kızılayı'nın ülkenin merhamet eli olduğunu vurguladı.

Deprem bilincinin halen yeterince yerleşmediğini belirten Koç, Van depreminde yaşanan organizasyon bozukluğunun bunun bir göstergesi olduğunu ve afet durumlarında vatandaşların aklına ilk gelen kuruluşun Türk Kızılayı olduğunu söyledi.

-Edirne-

Edirne'nin Havsa ilçesindeki Sokullu İlköğretim Okulu öğrencileri, depremin yaralarının sarılması amacıyla 66 koli gıda ve giysi, 51 battaniye yardımı yaptı.

Sokullu İlköğretim Okulu Sivil Savunma Kulübü ile Sağlık Temizlik Yeşilay Kulübü öğrencileri, depremzedelerin yaralarının sarılması için başlattıkları yardım kampanyasında 50 koli giysi, 51 battaniye, 14 koli gıda, 1 koli çocuk bezi ile 1 koli temizlik malzemesi topladı.

Öğrencilerin yaptığı kampanyada toplanan yardım malzemeleri, Van'a ulaştırılması amacıyla Edirne Belediyesi'ne gönderildi.

-Malatya-

Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van'a gönderilmek üzere bin koli gıda yardımı yapan belediyelerinin, aynı zamanda vatandaşların da bireysel yardımlarını ulaştırabilmeleri için 2 çadır açtığını söyledi.

Yardım çadırlarının birinin Yeni Belediye Sarayı yanında, diğerinin ise Eski Belediye Meydanı'na kurulduğunu ifade eden Mumcu, yardımsever Malatya halkının çadırlara çok sayıda erzak, soba, battaniye getirdiğini bildirdi. Mumcu, çadır yetkililerinin yardımseverlerden nakit yardım almadığını, bu şekilde yapılacak yardımlar için vatandaşların ilgili bankalara yönlendirildiğini anlattı.

Bir engelli kadının 5 lirayla çadıra geldiğini belirten Mumcu, ''Çadır yetkilisi arkadaşlarımız para kabul edemeyeceklerini, bu para ile gıda alması gerektiğini anlatmışlar. Kadın parayı bırakmış ve kendisinin markete kadar gitmesinin zor olduğunu, bu para ile gıda almalarını söylemiş. Arkadaşlarımız bu parayla 12 şişe su almış'' dedi.

Avustralyalı Nathalie Casal isimli turistin de çadıra gelerek 210 lira tutarındaki gıdayı yetkililere teslim ettiğini, bir ekmek fabrikasının ise çadıra 500 ekmek getirdiğini kaydeden Mumcu, cebinde 30 lira olan bir vatandaşın bu para ile aldığı bebek bezini çadıra getirdiğini ifade etti.

Mumcu, bir dilencinin de o gün topladığı bütün meblağ olan 30 lirayla aldığı gıdayı çadır yetkililerine teslim ettiğini aktardı.

-Konya-

RİDA Yönetim Kurulu Üyesi Selim Doğru, dernek binasında yaptığı açıklamada, depremden yaklaşık 24 saat sonra gıda ve temel ihtiyaç maddelerinden oluşan iki yardım tırını ve seyyar aşevini bölgeye gönderdiklerini belirtti.

Bölgede bulunan 7 kişilik ekibin günlük 5 bin kişiye üç öğün sıcak yemek dağıtımını sürdürdüğünü ifade eden Doğru, bölgeye olan yardımların devam ettiğini söyledi.

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Konya Şubesi de içinde gıda, giyim, çadır, battaniye, jeneratör ve tüp gibi yardım malzemelerinin yüklü olduğu yardım tırını Van'a gönderdi.

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı, dernek binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek gönüllülerinin 25 Ekim'den itibaren deprem bölgesinde günlük 2 bin kişiye sıcak yemek dağıttığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber