Depremde ölen stajyer öğretmene maaşta son söz Başbakan Erdoğan'da

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 01 Kasım 2011 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Stajyer öğretmenlere maaş bağlanamaması tartışmasında son noktayı Başbakan Erdoğan'ın koyacağı belirtildi. Çalışma Bakanı Çelik ?SGK için çalışmalar yaptık, hazırladığımız raporu Başbakan'a sunacağız? dedi. Eğitim Bakanı Dinçer, depremde ölen stajyerlerin meslekte bir yıllarını doldurmadıkları için yakınlarına maaş bağlanmasının yasal olarak mümkün olmadığını doğruladı.

Ölen ?stajyer öğretmenlerin yakınlarına maaş bile bırakamadıkları? konusunda açıklamalar yapan iki Bakan son kararın Başbakan Erdoğan'da olacağını söyledi.

Habertürk'e açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ölen 45 öğretmenin 4 aylık öğretmen olduklarını belirterek, ?Bu nedenle sosyal güvenlik sisteminden destek almaları mümkün değil. Bu konuyla ilgili ne yapılabileceğine ilişkin inceleme başlatıldı? dedi. Bakan Dinçer, Milli EğitimVakfı'nın (MEV) ilk aşamada ölen öğretmenlerin ailelerine 10'ar bin TL maddi yardımda bulunacağını da açıkladı.

AİLELERE 10'AR BİN LİRA

Depremde yaşamını yitiren 45 öğretmenin ise henüz 4 ay önce göreve başlayan stajyer öğretmenler olduğunu vurgulayan Dinçer, bu öğretmenlerin ailerine maaş bağlanmasıyla ilgili şunları söyledi: ?Çok genç arkadaşımızı kaybettik. 45'i daha 4 aylık. Sosyal güvenlik sisteminden destek almaları mümkün değil. Düzenleme yapılması gerek. Bu konuyla ilgili inceleme başlatıldı. Ama Milli Eğitim Vakfı ilk aşama olarak bayramdan önce ailelere 10'ar bin TL maddi destek sağlayacak. Her türlü yaraları sarmak için tedbirler alacağız.?

SON SÖZ BAŞBAKAN'DA

Çalışma Bakanı Faruk Çelik de, ?Depremde 45 genç öğretmen de can verdi. Henüz asaleten atamaları yapılmamıştı ve ailelerine sağlık güvencesi bırakamadılar. Bununla ilgili bir çalışma var mı?? sorusuna şu yanıtı verdi: ?Bununla ilgili de bakanlık olarak bir çalışmamız var. Depremde hayatını kaybedenlerle, sakat kalanlarla ilgili durumların sosyal güvenlik açısından değerlendirmesini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu konuyla ilgili bir karar noktasındayız. Sayın Başbakanımızla bu konunun görüşülmesi ve tablonun netleşmesi gerekiyor.?

Bu yıl ataması yapılan öğretmenler arasında 800'ünün atandıkları yerlere gitmediklerini anlatan Dinçer, bu 800 kadroyu Van ve Erciş için kullanmak istediklerini söyledi. Dinçer, ?Göreve başlamayan öğretmenlerden oluşan 800 boş kadroyu Van'a göndermek istiyoruz. Gerekirse ücretli öğretmen de kullanacağız? diye konuştu

BAKANLIĞIN WEB SAYFASINDA ÖLEN ÖĞRETMENLER İÇİN SLAYT GÖSTERİSİ

Depremde yaşamını yitiren öğretmenlerin sayısının kaç olduğu konusunda bir belirsizlik yaşanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın web sitesinde yaşamını yitiren öğretmenler fotoğraflarıyla birlikte bir slayt gösterisiyle anılıyor.

Buradaki listede 66 öğretmenin fotoğrafı ve ismi geçiyor. Ancak önceki gün de enkaz altından çıkarılan iki öğretmen Kadir Ucum ve Emel Çakar ile birlikte sayı 68'e yükseliyor. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de ölen öğretmenlerin sayısını kesin olarak bilmediklerini söyledi.

İLK DERSE ÜNKÜ İSİMLER GİRECEK

Dinçer 14 Kasım'da başlayacak eğitimde Van ve Erciş'te ilk dersi daha önce öğretmenlik de yapmış ünlü sanatçıların vermesinin düşünüldüğünü belirterek şöyle konuştu: ?İsimler henüz belli değil. Ama sanatçılarımız aradı ve daha önce öğretmenlik yapmış olanların ilk dersi vermelerini düşünüyoruz. Bir okulda da ilk dersi ben vermek istiyorum.?

EVİ YIKILAN ÖĞRETMENE KONTEYNER

Milli Eğitim Bakanlığı'nın depremde evleri yıkılan ve hasar gören öğretmenlerin 14 Kasım'da döndüklerinde barınma sorunu yaşamamaları için ?koyteyner ev? planladığı öğrenildi. Bunun için Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve afet işlerinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile öğretmenlere geldiklerinde ?barınma sorunu olmaması? için koyteyner evler konusunun görüşüldüğü belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber