TUİK'te 3 daire başkanı görevden alındı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Kasım 2011 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TUİK'te;

- Uzman yardımcılığına başvuru yapabilecek bölüm mezunları daha önce tek tek sayılmıştı. Bu sınırlama kaldırılmıştır.

- Başkan yardımcısı sayısı 3'ten 4'e çıkarılmıştır.

- Ulusal Hesaplar Daire Başkanlığı, Ekonomik Göstergeler ve Fiyat İstatistikleri Daire Başkanlığı, İş İstatistikleri Daire Başkanlığı, Sektörel İstatistikler Daire Başkanlığı, Nüfus ve Demografi İstatistikleri Daire Başkanlığı, Sosyal Sektörler ve Araştırmalar Daire Başkanlığı adıyla 6 yeni daire başkanlığı kurulmuştur.

- Bölgelerde irtibat bürosu kurabilecek

- Ulusal Hesaplar ve Ekonomik Göstergeler Daire Başkanı, Sanayi ve İş İstatistikleri Daire Başkanı ile Sosyal İstatistikler Daire Başkanı kadroları görevden alındı.


ESKİ MADDE METNİ

Madde 23 - Başkanlığa atanacaklarda; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda öngörülen genel şartlara ilave olarak;

a) En az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının istatistik, matematik ve sosyoloji bölümleri ile iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, mühendislik ve hukuk fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak,

b) Başkanlıkta veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında Kurumun görev alanı ile ilgili konularda en az daire başkanı, dengi veya üstü kadrolarda asgari iki yıl görev yapmış ya da üniversitede en az beş yıl öğretim üyesi olarak çalışmış olmak,

Şartları aranır.

Başkan, Bakanlar Kurulu kararı ile beş yıl süre için atanır. Süresi dolan Başkan aynı göreve bir defaya mahsus olmak üzere tekrar atanabilir. Başkanın görev süresi dolmadan görevine son verilemez. Başkan, ancak, resmi sağlık kurulu raporuyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek durumun tespiti veya atamaya ilişkin şartları kaybetmesi halinde atama usulüne göre süresi dolmadan görevden alınabilir.

YENİ MADDE METNİ

662 sayılı KHK'nın ilgili maddesi şu şekildedir:

MADDE 29- 5429 sayılı Kanunun 23 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Başkanlığa atanacaklarda; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde öngörülen genel şartlara ilave olarak, en az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olma şartı aranır.?


MADDE 30- 5429 sayılı Kanunun;

a) 24 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?üç? ibaresi ?dört? şeklinde değiştirilmiş, ikinci fıkrasında yer alan ?23 üncü maddede sayılan yüksek öğretim kurumlarından mezun olmaları? ibaresi ?en az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olma? şeklinde değiştirilmiş ve aynı fıkraya ?belge almış? ibaresinden sonra gelmek üzere ?veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip? ibaresi eklenmiştir.

MADDE 33- 5429 sayılı Kanunun 39 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan ?, uygulamak? ibaresi yürürlükten kaldırılmış, aynı Kanunun 44 üncü maddesinin birinci fıkrasına birinci cümleden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiştir.

?Başkanlıkça gerek duyulan illerde bölge müdürlüklerine bağlı olarak irtibat büroları kurulabilir.?

GEÇİCİ MADDE 13- Bu maddenin yayımı tarihinde Başkanlık merkez teşkilatında; Ulusal Hesaplar ve Ekonomik Göstergeler Daire Başkanı, Sanayi ve İş İstatistikleri Daire Başkanı ile Sosyal İstatistikler Daire Başkanı kadrolarında bulunanların görevleri hiçbir işleme gerek kalmaksızın sona erer. Bunlar ekli (I) sayılı liste ile ihdas edilen İstatistik Müşaviri kadrolarına hâlen bulundukları kadro dereceleriyle birlikte hiçbir işleme gerek kalmaksızın atanmış sayılır. Anılan liste ile ihdas edilen İstatistik Müşaviri kadroları herhangi bir sebeple boşalması hâlinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber