Gribe en kolay ve etkili formül

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2011 21:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

- Grip için sentetik ilaçlarda yan tesir endişesi taşıyan vatandaşlar, el altında bulunan kolay formüllerle şifa bulmaya çalışıyor.

Çançılar Caddesi'nde şifalı bitkiler satan Abdi Aydın Ziya, aktarların verdiği klasik grip çayı dışında farklı bir bitki desteği tavsiye ediyor. Ziya'nın grip için kolayca bulunan malzemelerle yapılan bitki desteği şöyle:

"Orta boy beyaz soğan dörde bölünecek. 6 tane kabuklu iç ceviz parçalanacak. Bir elmanın soyulan kabuğu, iki ayvanın koçanı, 100 gram kadar ıhlamur, iki bütün zencefil parçalanarak, bir havlıcan ikiye bölünerek 3 kilogram su ile birlikte bir tencereye konulacak. Tenceredeki su 1.5-2 litreye inene kadar kısık ateşte 20 dakika kaynatılacak. Elde edilen su sabah ve akşam bir su bardağı içilecek. Tencere serince bir yerde muhafaza edilecek."

Baharatçıların klasik olarak tavsiye ettikleri grip çayı olan aynı miktarlardaki gülhatmi, ekinezya, tarçın, zencefil, karanfil, adaçayı (yarısı Anamur-yarısı Marmaris) ve havlıcan formülü de grip olmadan soğuk günlerde bitki çayı olarak tüketilirse vücut direnci artıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber