Ziraat Bankası Genel Müdürü 11 genel müdür yardımcısını neden değiştirdiğini açıkladı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Kasım 2011 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Can Akın Çağlar'dan devraldığı bankada, bir gecede 11 genel müdür yardımcısını değiştiren Genel Müdür Hüseyin Aydın, sessizliğini bozdu. Aydın, evrensel ve dengeli bankacılık için değişim-dönüşüm süreci başlattıklarını anlattı. Altyapı ve organizasyonu yeniden düzenlediklerini belirtirken, çalışanların ödüllendirileceği müjdesi verdi. Ziraat Bankası geçen yılın 9 aylık döneminde 2.7 milyar net kar ederken; bu yılki karı geçen yıla göre yüzde 46 azalarak 1.5 milyar TL oldu.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bankada 11 genel müdür yardımcısını görevden almasının ardından hiç konuşmamıştı. Sessizliğini 9 aylık bilanço açıklaması ile bozdu.

Aydın, 3.çeyrekte nakdi kredilerde yüzde 3 artış olduğunu, menkul kıymet portföylerinin ise yüzde 5 daraldığını belirterek, toplam aktiflerinde yüzde 3 küçülme olduğunu açıkladı. Bununla dengeli bir bilanço yönetimi tercih ettiklerini anlatan Aydın, ?Dokuz aylık dönemde kur etkisi hariç yıllık yıllık 25 kredi büyüme hedefi ile uyumlu olarak toplam nakdi kredi stokunda yüzde 20,1 büyüme kaydettik? dedi.

Nakdi kredi büyümelerinin sektör ortalamasının altında olduğunu belirten Aydın'ın, ?Ama ana misyonumuz olan tarım ve tarıma dayalı sanayiye destek vermeye devam ettik. Öyle ki en yüksek kredi büyümesini bu sektörde gerçekleştirdik. Bunun özellikle ülkemizde tarım ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesi ve ekonomik büyümeye daha fazla katkı sağlaması yolunda önemli olduğunu düşünüyoruz? cümleleri dikkat çekti.

TARIMDA ARTIŞ YÜZDE 36

Ziraat Bankası, son 9 ayda en fazla krediyi tarım kesimine verdi. Bu alandaki kredi artışı yüzde 36 olurken; bireysel kredilerde artış oranı yüzde 27 oldu. 1 yıllık dönemde en küçük artış ise yüzde 6 ile ticari kredilerde gerçekleşti. Toplamda ise Ziraat Bankası'nın 9 aylık kredi artışı yüzde 22 oldu.

FAİZ DIŞI GELİRLER ARTACAK GİDERLER AZALACAK

Aydın, açıklamasında geleceğe ilişkin de ipuçları verdi.

"Eylül sonu itibariyle net karımız 1.489 milyon TL oldu. Karlılık, öz kaynak yönetiminde önemli bir husustur. Özellikle yüzde 15 seviyelerinde olan sermaye karlılığımızı geliştirmek önümüzdeki önemli gündem maddeleri arasında yer almaktadır. Sürdürülebilir öz kaynak büyümesini sağlıklı aktif büyümesinin bir gereği olarak görüyoruz. 2010 sonu itibariyle yüzde 4.3 olan net faiz marjımız, Eylül sonu itibariyle yüzde 3.6 olarak gerçekleşmiştir. Net faiz marjının yanı sıra Bankanın karlılığında önemli bir rol oynayan faiz dışı gelir/gider yönetiminde önemli iyileştirmelerin yapılmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir? dedi.

Kaynak çeşitliliğini artırmak için çalışmalara başladıklarını vurgulayan Aydın, ?Kaynak çeşitliliği ve derinliği, maliyet ve faiz riski yönetiminde oldukça önemli bir etkiye sahiptir. Bunun için bu yönde farklı alanlarda çalışmalar başlatıldı? dedi. Aydın, ürün ve hizmetlerini tasarrufu teşvik edecek şekilde zenginleştireceklerini anlattı. Bunun özellikle Türkiye gibi tasarrufun kıt kaynak olduğu ülkeler için önemli olduğunu vurguladı.

İŞTE O GEREKÇE

Genel Müdür Aydın, Can Akın Çağlar döneminde görev yapan 11 genel müdür yardımcısını niye değiştirdiğini ise üstü örtülü cümlelerle anlattı. Evrensel ve dengeli bankacılık anlayışını esas kılmak amacıyla değişim ve dönüşüm projesine başladıklarını söyledi. Ancak bunu yaparken, Ziraat Bankası'nı ?Ziraat' yapan değerleri koruyacaklarının altını çizdi.

ÇALIŞAN ÖDÜLLENDİRİLECEK

Aydın, açıklamasını ?Altyapı ve organizasyonu, kuvvetler ayrılığı prensibi doğrultusunda, müşteri odaklı olarak yeniden düzenliyoruz. İnsanı ön plana alan yönetim anlayışımız ile müşteri odaklılığın yanı sıra çalışanın teşvik edilip ödüllendirildiği bir insan kaynağı yönetimini hedeflemekteyiz. Ülkeye ve Ziraat Bankası'na değer katan bir yönetim anlayışını esas kılma çabası içinde olacağız? diyerek bitirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber