'Türkiye'de asgari ücret çok yüksek '

Haber Giriş : 07 Mayıs 2005 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

IMF Birinci Başkan Yardımcısı Anne Krueger, Türkiye'de 488.7 YTL olan asgari ücretin yüksek olduğunu savundu

IMF Birinci Başkan Yardımcısı Anne Krueger, Türkiye'de 488.7 YTL olan asgari ücretin yüksek olduğunu savundu. İki gündür Türkiye'de temaslarda bulunan Krueger, yaptığı basın toplantısında asgari ücretin yüksek olmasının iş gücünü, ekonomik aktiviteyi olumsuz etkilediğini ve kayıtdışı istihdamı da körüklediğini iddia etti.

Krueger'a bir basın mensubu, "Siz 488.7 YTL yani 360 dolarla geçinebilir misiniz?" diye sordu. Krueger bu soruya "Asgari ücretle geçiminizi sağlamak zorundaysanız buna zorunlusunurdur" cevabını verdi.

Krueger bir gün önce de Türkiye'de işten çıkarılan işçilere OECD ortalamasının üzerinde tazminat ödendiğini iddia etmişti. Türk-İş Anne Krueger'a tepki göstermekte gecikmedi. Türk îş Başkanı Salih Kılıç, "Sayın Krueger'ın tespitlerine katılmak mümkün değil. Bayan Krueger OECD ülkelerindeki gelir ortalamasına da baksın. Hem tazminatlar yüksek olsa bile bu kazanılmış haktir. Ayrıca bu tazminatlar kamu ve bazı holdingler dışında düzenli ödenmemektedir. Bu konuda açılmış pek çok dava vardır" dedi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber