Sahte kamu görevlisi 7 kişiye gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2011 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda aradıkları kişilerden kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak para sızdıran 1'i kadın 7 kişilik şebeke çökertildi.

Şanlıurfa polisi telefonla aradıkları kişileri kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak dolandıran şebekeye yönelik operasyon düzenledi. Kurbanlarını arayarak ''PKK terör örgütüyle ve Ergenekon'la bağlantınız var sizin hesaplarınızdan örgüte yardım yapılmış, teknik takibe yakalandınız'' şeklinde konuşan gibi şebeke üyeleri, vatandaşlardan para sızdırdı. Çete üyeleri hesaplarına para yatırmalarını talep ettikleri kişileri hiç kimseye bilgi vermemeleri konusunda uyardı. Gelen telefonlar karşısında neye

uğradığını şaşıran bazı kişiler polise haber vermeye korkarken, bazı vatandaşların şüphelenerek polise haber vermesinin ardından emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler düğmeye basarak teknik takibe geçti. İddiaya göre, şebeke üyelerinin her seferinde farklı numara ve açık hatlarla dolandırıcılık yapması teknik takibi zorlaştırdı. Yapılan çalışmalar sonrasında çete üyelerinin hesap numaralarına ulaşan yetkililer, Şanlıurfa genelinde banklara ATM ve PTT önlerine güven timleri yerleştirerek pusuya yattı.

Operasyonda İncile Y. Yaşar Y. Müslüm E. , Hüseyin E. , Recep D. , Mehmet K. ve Mahmut I. isimli şahıslar para çekerken yakalandı. Bankada pusuya yatan güven timlerine suçüstü yakalanan çete üyelerinin bir kısmı da evlerinde yapılan operasyonlarda yakalandı. Çetenin Türkiye genelinde 200 bin Lira tutarında dolandırıcılık yaptığı tespit edilirken, bu paranın bir kısmına el konuldu. Şanlıurfa Adliyesi'ne çıkarılan şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber