2012'de 500 gence 100 bin lira hibe

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 18 Kasım 2011 08:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, tekno girişim sermaye desteğiyle gençlerin şirket kurmaya teşvik edileceğini söyledi. Bu kapsamda 500 gence 100 bin lira hibe sağlanacak.

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, tekno girişim sermaye desteği kapsamında 2012 yılından itibaren 500 gence 100 bin lira hibe vererek, şirket kurmaya teşvik edeceklerini söyledi 3 yıl önce 10 milyon lira bir bütçe ile bu projeye başladıklarını bugün ise 50 milyon liraya çıkartdıklarını belirten Bakan Ergün, yeni çalışmalar yaptıklarını, bunun birinci faz destek modeli olduğunu, bunun ikinci üçüncü fazını çalıştıklarını belirtti. Eczacı-başı Yapı Ürünleri Grubu'nun Bilecik Bozüyük'teki üretim kampüsünde faaliyet gösteren Vitra İnovas-yon Merkezi'nin resmi açılışı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergün, şunları söyledi: ?Birinci fazda başarılı olursa arkadaşlar, ikinci faza geçecekler ve ikinci fazda kendilerine muhtemelen 500 bin lira destek vereceğiz. Çalışmasını yapıyoruz o da hibe olacak. Üçüncü fazda artık parlak firmalar haline geldikleri için ortak Eczacıbaşı olacak, bir diğerine başka bir grup ortak olacak.?

Seramik Strateji Belgesi geliyor

Seramik sektörü için hazırlanan strateji belgesini Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na (EKK) sunduklarını da kaydeden Bakan Ergün ?Bu yıl sonuna kadar bu belgeyi EKK'dan geçirip, 2012 yılında belgenin uygulanmasına başlayacağız? diye konuştu. Ergün, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun yıllık 800 milyon Euro cirosuyla, banyo ve karo ürünlerinin toplamında Türkiye'de pazar liderliğini üstlendiğini kaydetti. KAAN ZENGİNLİ BOZÜYÜK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber