CHP: Operasyon, İzmir'de CHP'yi zayıflatmak amacı taşıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2011 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne özel yetkili savcının emriyle gerçekleştirilen operasyonun ideolojik olduğunu iddia etti. Gökhan Günaydın, 9'u özel kişi 5'i sendika yöneticisi, 28'i belediye personeli toplam 42 İzmirlinin gözaltına alındığını hatırlatarak, "İçişleri Bakanlığı Anayasa'nın verdiği vesayet yetkisini CHP'nin kalesi niteliğindeki İzmir'i zayıflatmak için bir çalışma alanı olarak görmektedir. CHP buna teslim olmayacaktır." dedi.

CHP İzmir milletvekilleri adına açıklamayı Genel Başkan Yardımcıları Birgül Ayman Güler ve Gökhan Günaydın yaptı. Güler, tekil memuriyet suçu denilebilecek çeşitli soruşturma konularının organize terör örgütü kapsamında değerlendirilerek büyükşehir belediyesinin organize suç örgütü gibi nitelendiğini kaydetti. 2 Mayıs'tan itibaren 12 Haziran seçimlerini kilitlemek için operasyon yapıldığını, şimdi de her gün yeniden yenilenen yatırımların önünü kesmek için AK Parti hükümetinin haddini aşarak çeşitli suçlamalarda bulunduğunu savundu. Güler, "Bu protestoyu protestoda bırakmak değil, artık bu haksız suçlamaların önünü almak için mücadelemize devam edeceğiz. Bizim görüşümüz, odur ki AKP ilan etmeden olağanüstü hal önlemleriyle çalışan diktatöryel bir iktidardır. Bu iktidarı ve onun uygulamalarını reddediyoruz ve hiçbir zaman kabul etmeyeceğimizi İzmir halkına duyuruyoruz." diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da operasyon haberi ile uyandıklarını ifade ederek, "Sayın Aziz Kocaoğlu EXPO'yu İzmir'e getirebilmek için Paris'te çalışırken birileri Büyükşehir Belediyesi'ne baskın yapmakta sakınca görmedi. Bu İzmir'de çalıştırmama, İzmir'in siyasi iradesine karşı koyma yönünde AKP'nin kamu yararına uygun olmayan iradesini ele vermektedir.'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber