Bakan Yıldırım: Güvenli uçuş için Emniyet binası tıraşlanacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2011 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da yapımı sürerken uçuş güvenliğini tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle durdurulan Emniyet Müdürlüğü'nün yeni binasında yüksekliği düşürmek için yıkım yapılacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Emniyet binasındaki tıraşlama çalışmasının yanısıra pistin de uzatılarak bu sorunu çözmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bakan Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ile birlikte Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u ziyaret ederek bir süre görüştü. Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün bir yazısı ile ortaya çıkan uçakların uçuş güvenliğine ilişkin konuda çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Adana havalanında yaşanan bu sorunun çözümü için pisti uzatacaklarını söyleyen Yıldırım, yeni yaptırılan Emniyet binasının da tıraşlanmasının gerektiğine dikkat çekti. Şehirde yaşanan bu sorunun inşaat sektörünü de olumsuz etkilediğini bildiğini anlatan Yıldırım, vali, belediye başkanı ve sivil toplum kuruluşları ile yaptıkları görüşmelerin ardından başlattıkları çalışmayı tamamlamak üzere oldukarına dikkat çekti. Yıldırım, ? ? Sorunun çözümü için havaalanı emniyet sahası içerisinde 310 metre mevcut pisti uzatacağız. Ancak Emniyet binasında belirli miktarda traşlama kaçınılmaz oluyor. Miktarın fazla olmaması için biz de uçakların yüklü ağırlığını ağırlayacağız. En kolay çözüm budur? dedi.

Bakan Yıldırım, Adana'daki hafif raylı sistemin Ulaştırma Bakanlığı'na devri konusunda ise şunları söyledi: "Metroların devri konusunda yasal düzenleme yapıldı. İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana'da böyle bir talep var. Ankara'nınkini değerlendirmeye aldık. Diğerlerini değerlendiriyoruz. Buradaki model belli, bütçe planlamasını gözden geçirip belediyele birlikte hareket etmek lazım. Ankara'daki modelde işletmesine karışmıyoruz, devrediyoruz. Belediyeler de hasılattan belirli bir oranı Hazine'ye uzun vadede ödüyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber