Sağlık Bakanlığı bu ürünü piyasadan toplatıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2011 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, ''kozmetik'' olduğu yönünde bildirimi yapılan Orjin markalı ürünü, çeşitli rahatsızlıkları tedavi etme iddiasıyla piyasaya arz edildiği gerekçesiyle toplatma kararı aldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Piyasa Gözetimi ve Denetimi faaliyetlerinde ''Orjin'' markalı ''rahatlatıcı masaj ve bacak bakımı'' adlı ürünlerin eklem ve kas figürü ile çeşitli endikasyonlarla (ağrı, romatizma, kılcal damarlardaki kan dolaşımının rahatlaması, baş ağrısı ve auralı migrenler, boyun tutulmaları, kireçlenme ve menisküs, kas ağrıları ve bunun gibi rahatsızlıkları tedavi etme iddiasıyla) piyasaya arz edildiğinin saptandığı bildirildi.

Sözkonusu ürünün bildiriminin ''kozmetik'' olduğu beyan edilerek yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

''Kozmetik ürünler yukarıda sayılan etkileri gösteremezler. Bu etkiler ruhsatlı ilaçlardan beklenebilecek etkilerdir ve adı geçen ürün Bakanlığımızca ruhsatlandırılmış olan bir ilaç değildir.

Bu isimli ürünlerin piyasadan toplanması işlemleri Bakanlığımızca başlatılmıştır.

Muhtelif televizyon, radyo kanalları ve internet sitelerinde reklamı yapılmak suretiyle tedavi ettiği veya tedaviye yardımcı olduğu iddia edilerek piyasaya arz edilen ürünlere itibar edilmemesi ve rahatsızlıkları olan kişilerin öncelikle bir hekime başvurmaları halk sağlığının yararına olacaktır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber