Öğretmenler kalpleriyle konuşmalı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2011 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Etim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenim Daire Başkanı Mustafa Ulutepe, öğretmenlerin dil ile değil kalp ile konuşmaları, yasaklarla ve zorla değil, sevgiyle çalışmaları gerektiğini söyledi.

Antalya'nın Serik ilçesinde faaliyet gösteren Serik Eğitim Gönüllüleri Derneği (SEGDER)'nin, eğitimcilere yönelik düzenlediği seminerde konuşan Ulutepe, yurt içi ve dışındaki birikimlerini paylaştı. Ulutepe, 'sınıflarındaki kahraman' olarak nitelendirdiği öğretmenlerden, cesaretli olmalarını istedi. Öğretmenlerin, dünyada en büyük güç olduğunu ifade eden Ulutepe, "Öğretmenler, dil ile değil kalp ile konuşmaları, yasaklarla ve zorla değil sevgi ile çalışılması gerekiyor." diye konuştu.

Seminer konuşmasını kısa filmlerle, müzikle ve fotoğraflarla süsleyerek izleyenlerin ilgisini çeken ve soru cevaplarla semineri renklendiren Ulutepe, soruları bilen izleyicileri balon, misket ve minik top gibi hediyelerle ödüllendirirken, eğitim sürecinde ödülün önemini vurguladı. Ulutepe, "Öğrencilerle etkili iletişimin kurulması ile birlikte her öğrenci eğitilebilir. Öğretmenler ise zaman ve mekan kavramlarını da çok iyi kullanmaları gerekiyor." şeklinde konuştu.

Programın sonunda, SEGDER tarafından eğitime maddi manevi katkıları dolayısıyla yılın öğretmenleri seçilen Mehmet ve Leyla Okudan çiftine, Mustafa Ulutepe tarafından plaket verildi. Dernek Başkanı Halil Karaduman, bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti ve Mustafa Ulutepe'ye teşekkür ederek plaket sundu.

Toros Kaynak Koleji Konferans Salonu'ndaki seminere, milli eğitim şube müdürleri, eğitim kurumu temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber