AA'da 20 çalışanın, 560 bin lira tazminatı oluyor

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 02 Aralık 2011 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak'ın moderatörlüğünü yaptığı Türkiye Toplantıları'nda konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yeni anayasa konusunda AK Parti'nin çok samimi olduğunu söyledi. Arınç, ?Anayasada artık değişiklik paketleri yapmayacağız. Sil baştan yeni bir anayasa yapacağız? dedi.

VALİ BU KADAR ALMIYOR

Kendisine bağlı olarak çalışan kurumların durumunu da anlatan Bülent Arınç, Anadolu Ajansı'nda emekli olanların aldıkları fahiş fiyatlara dikkat çekti. Arınç, ?Kurumda 20 yıl çalışan bir arkadaşımızın 560 bin lira tazminatı oluyor. İhbar da bunun yarısı ediyor. Son 83 kişinin emekliliğinde 30 trilyon kıdem tazminatı ödedik. Bir vali bile 30 yıllık görevinin sonunda 100 bin lira tazminat alabiliyor. Benim kurumumda çalışan bir çaycı 260 bin lira tazminat alıyor. Gözümüz yok ama böyle bir kurum nasıl ayakta kalır, bir haber için 25 kişi nasıl görevlendirilir... Bizim 150 liraya mal ettiğimiz bir haberi CİHAN 10 liraya, İHA 5 liraya mal ediyor. 91 yılık bir kurum, şu ana kadar çok durağan şekilde, haber üretmeden, sadece sendika ile gelmiş. Çekidüzen verme gayreti içindeyiz. Giderleri azaltacağız, gelirlerimizi artıracağız? diye konuştu.

Bülent Arınç, bir zamanlar çiftlik olarak anılan TRT'ye de çekidüzen verdiklerini belirtti. Kanal sayısını artırarak, kaliteli yayınlar yaparak, personeli gençleştirerek TRT'de büyük bir değişimi hayata geçirdiklerinin altını çizen Arınç, ?TRT için 1 milyar TL'ye yakın bütçe kullanıyoruz. Az rakam değil... TRT; az kanalı olan, durağan, protokol haberciliği yapan bir kanaldı. Habere ulaşmak için bir gayreti yoktu. Eskilerden 900 kişi emekli edildi, 600 yeni genç eleman aldık. Ekran kalitesini artırdık. Kanal sayısını 14'e çıkardık. TRT'de dinamizm başladı? şeklinde konuştu.

CHP'LİLER TRT İZLİYOR

CHP'lilerin bazen TRT'yi protesto ettiğini söyleyen Arınç, ?Bazı CHP'liler biz TRT'yi izlemiyoruz deyince onlara kendi milletvekillerinin vermiş olduğu 2 soru önergesini gösterdim. Bir bayan milletvekili soru önergesinde, ?Tosun Paşa filmini ben çok severim, bu filmi biraz kısaltmışsınız sebebi nedir?' diye sordu. 4 dakikalık bir kesinti yapılmış, filmden sonra canlı yayın olduğu için... CHP Antalya milletvekili bir başka soru önergesi veriyor. ?TRT 3 radyosunu ben dinlerim, ama kısıntıya gittiniz' diyor. TRT 3 caz müziği yayını yapıyor. Bir anket yaptık. Halkın yüzde 91'i bu müzikleri dinlemiyormuş. İlgi böyle düşük olunca TRT 3'ün yayınlarında farklı bir yayına gidilmiş. Aslında CHP'liler TRT'yi bal gibi izliyorlar? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber