TÜBİTAK Teşvik ödülü alan akademisyenler

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Aralık 2011 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Profesörün gözyaşları

TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Ali Ekber ERTÜRK

Cumhurbaşkanı Gül, törende yaptığı konuşmada Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması, önüne koyduğu hedeflere ulaşmasında bilim, teknoloji, araştırma ve geliştirmenin büyük katkısı olacağını söyledi. Gül, ''Esas itici güç bu alandır. Türkiye de bunu kavramıştır ve buna göre hukukunu düzenlemektedir, imkanlarını organize etmektedir, kurumlarına da yeni görevler vermektedir'' dedi. Çok sayıda bakan, bürokrat ve bilim insanının katıldığı törende duygusal anlar yaşandı. Bu yılki TÜBİTAK Ödülü'nü kazanan Prof. Çiğdem Kağıtçıbaşı, merhum eşi Oğuz Kağıtçıbaşı ile çocuklarının adlarını sıralarken gözyaşlarını tutamadı. Bu durumdan etkilenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de gözyaşı döktü.

İşte ödüllü İsİmler

TÜBİTAK Bilim Kurulu'nca bu yıl bir bilim ödülü, bir özel ödül ve 10 teşvik ödülüyle bir TÜBİTAK-TWAS teşvik ödülü verilmesine karar verilmiş ve ödül kazananlar, 24 Temmuz 2011'de açıklanmıştı. Buna göre Bilim Ödülü, sosyal psikolog Prof. Çiğdem Kağıtçıbaşı'na verildi, TÜBİTAK Özel Ödülü ise Prof. İlhan Fuat Akyıldız'ın oldu. TÜBİTAK Teşvik Ödülü'ne layık görülen isimler ise şöyle: Prof. Ali Murat Güler, Yrd. Doç. Dr. Ömer İlday, Doç. Dr. Amitav Sanyal, Doç. Dr. Nurettin Şahiner, Doç. Dr. Suna Timur, Prof. Dr. Hafzullah Aksoy, Doç. Dr. Hande Yaman Paternotte, Doç. Dr. Osman Sağdıç, Prof. Dr. Harun Sönmez, Doç. Dr. Refet S. Gürkaynak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber