PKK'nın Tunceli'deki bombacısı yakalandı, 3 suikastçı aranıyor/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Aralık 2011 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli'de dün gece hakim ve savcıların oturduğu lojmana eyleme gelen 4 PKK'lıdan yakalanan 1 teröristin verdiği bilgiler doğrultusunda merkez İnönü Mahallesi yakınlarındaki bir mağaraya yapılan baskında, İran uyruklu bir PKK'lı, tahrip gücü yüksek 3 adet el yapımı bomba ve silahı ile birlikte yakalandı. Öte yandan kent merkezine dün sızan örgütün 3 suikast timi ise aranıyor.

Tunceli'de dün saat 20.00 sıralarında Atatürk Mahallesi'nde bulunan hakim, savcı ve üst düzey adliye personelinin oturduğu lojmanlara 150 metre mesafede şüpheli 4 kişi gören polisler bu kişileri durdurmak istedi. Ancak, şüpheliler boş araziye doğru kaçtı. Daha sonra Özel Harekat Timlerinin katıldığı operasyonda PKK'lı oldukları belirtilen ve eylem yapmaya geldikleri belirlenenlerden biri yakalandı. Kaçan 3 kişiyi yakalamak için güvenlik güçleri gece başladığı operasyonları aralıksız olarak sürdürdü.

PKK'NIN İRAN UYRUKLU BOMBACISI YAKALANDI

Sabah saatlerinde operasyonlar kapsamında yapılan baskınlarda yakalanan bir PKK'lının verdiği bilgiler doğrultusunda güvenlik güçleri, merkez İnönü Mahallesi yakınlarındaki kırsal alanda bulunan bir mağaraya baskın düzenledi. Mağarada İran uyruklu bir terörist, tahrip gücü yüksek 3 adet el bombası ve silahıyla birlikte sağ olarak yakalandı. İran uyruklu teröristin emniyette yapılan sorgulamasında verdiği bilgiler doğrultusunda, sabah başlayan ve akşam saatlerine kadar devam eden ev baskınları yapıldı. Baskınlar sırasında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan kişiler Tunceli Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu arada dün gece kent merkezine sızarak üst düzey devlet yetkililerine suikast eylemi yapmak isterken polisler tarafından fark edilen ve kaçmayı başaran PKK'lıların yakalanması için kent merkezinde gün boyu başlatılan aramalar devam ediyor. Aramalar devam ederken, emniyet ve askeri birimlerini dikkatli olmaları istenerek, 3 PKK'lının ülke çapında ses getirecek suikast eylemi gerçekleştirmek için kırsaldan geldikleri uyarısında bulunulduğu öğrenildi. İstihbarat birimleri de bu bilgileri doğrulayarak, 1'i kadın 3 PKK'lının bol miktarda patlayıcı madde bulundurduğu ve uzun namlulu suikast silahı taşıdıkları belirtildi. Kimlikleri tespit edilen ve kaçan 3 teröristin resimleri bütüm güvenlik birimlerine dağıtılırken, il genelinde güvenlik önlemleri üst düzeye çıkartıldı.

Öte yandan Tunceli valiliği , yakalanan 2 PKK'lının verdiği bilgiler doğrultusunda bazı şahısların gözaltına alındığını ve bazı bölgelerde operasyonların hala devam ettiğini bildirdi. Açıklamada, çok önemli bir basın toplantısının düzenleneceği ve ele geçirilen malzemeler ve yakalanan 2 törerist hakkında detaylı bilgi verileceği bilgisi yeraldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber