Kaza geçiren doktordan HSYK'ya suç duyurusu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2011 17:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İzmir'in Foça ilçesinde tali yoldan kontrolsüz olarak hızla ana yola çıkan Jandarma Kd.Üsçvş. B.C. (35) idaresindeki otomobil, kabir ziyaretinden dönen sürücü Vedat Engin'in (43) ve içerisinde Karagüzel ailesinin bulunduğu otomobile çarptı.

Kurban Bayramı'nın birinci günü meydana gelen kazada, Ankara Mamak Belediyesi'nde Peyzaj Mimarı olan Ali Rıza Karagüzel (47), eşi Nalan Karagüzel (45), Fethiye Devlet Hastanesi'nde Nöroloji Uzmanı bacanağı Oğuz Kağan Karagüzel (45) ve eşi Nihan Karagüzel (45) ile birlikte kayınvalidelerinin kabir ziyareti için eski Foça'da buluştukları öğrenildi. Ankara'dan bayramda yollar tehlikeli olur diye kendi aracı ile İzmir'e gelmeyen Ali Rıza Karagüzel, kabir ziyaretinin ardından diğer aile bireyleriyle birlikte

Vedat Engin'in (43) idaresindeki 35 CJA 63 plakalı otomobile binerek tekrar İzmir'e doğru yola çıktı.

Anayolda ilerleyen içerisinde 5 kişinin bulunduğu otomobile, Geren köy kavşağında tali yoldan hız kesmeden kontrolsüz olarak çıktığı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye tespit edilen Jandarma Kd.Üsçvş. B.C. (35) idaresindeki 01 HB 916 plakalı araç yandan çarptı. Ön koltukta oturan Ali Rıza Karagüzel olay yerinde öldü, eşi Nalan Karagüzel ise hafif yaralandı. Sürücü Vedat Engin'in göğsünde ve kalçasında, iç kanaması olan Dr. Oğuz Kağan Karagüzel'in da sol köprücük kürek kemiğinde ve kaburgasında,

göz kapağının kenarında kesik olan eşi Nihan Karagüzel'in ise kalça kemiğinde kırık oluştu.

Sürücü Vedat Engin'in şarampole yuvarlanan aracında bulunan Peyzaj Mimarı Ali Rıza Karagüzel olay yerinde öldü.

Vedat E.'nin aracında bulunan ve vücudunda kırık oluşan diğer 3 ağır yaralı ise kaldırıldıkları bir hastaneden "hayati tehlikeleri yoktur" denilerek aynı gün taburcu edildi.

Dr. Oğuz Kağan Karagüzel, Foça'da görev yapan hakimin yine aynı ilçede jandarma astsubay olan sürücü B.C.'yi her şeye rağmen serbest bırakmasına anlam veremediklerini söyledi. Dr. Oğuz Kağan Karagüzel, Acil Servis'teki meslektaşının iç kanama ve kırıklara rağmen kendilerini muayene etmeden taburcu ettiğini iddia ederek ihmalkarlıkla suçladığı meslektaşından ve yanlı karar verdiğini öne sürdüğü hakimden davacı olacaklarını ifade etti.

Alkolsüz olduğu belirlenen ve kazadan sonra hiçbir şey hatırlamadığını söyleyen Jandarma Astsubayı sürücü B.C. sekizde sekiz kusurlu olmasına rağmen Foça Asliye Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı. Ağır yaralı 3 kişi ise ambulansla Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Fethiye Devlet Hastanesi'nde Nöroloji Uzmanı olarak görev yapan doktor Oğuz Kağan Karagüzel'in iddialarına göre; hastaneye vardıklarında Acil Servis'te görevli meslektaşı Pratisyen Hekim C.Y.'ye şikayetlerini söylediler ancak doktor 3 hastayı da yeteri kadar muayene etmeden hafif yaralı olduklarını gerekçe göstererek "hayati tehlikeleri yoktur" şeklinde rapor yazdı ve taburcu etmek istedi. Meslektaşının duyarsız davranışlarına kızan Oğuz Kağan Karagüzel de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkini

istedi. Kırıkları bulunan Nihan Karagüzel ve Vedat Engin'in ise kaza psikolojisi yaşadıkları ve ağrı çekmelerinin normal olduğu gerekçe gösterilerek taburcu edildi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iç kanaması olduğu belirlenen Dr. Karagüzel'in dalağı alındı ve tedavisinin ardından taburcu edildi. Menemen Devlet Hastanesi'nden taburcu edilen Nihan Karagüzel ve Vedat Engin'in ise ağrıları dinmek yerine daha da şiddetlendi. Kazadan 10 gün sonra eşi Oğuz Kağan Karagüzel tarafından Tepecik'teki Ortopedi Servisi'ne götürülen Nihan Karagülmez'in ve Vedat Engin'in kalça kemiğinde ve göğsünde kırık tespit edildi.

Doktorların kendisine kazadan sonra yürüyebileceğini söylediklerini belirten Nihan Karagüzel, şöyle konuştu: "ayağının üstüne basabilirsin. Bu kaza psikolojisi diyerek beni 10 gün boyunca yürüttüler. Kırık sonradan ortaya çıkınca da 3 ay tedavi görmem gerektiğini öğrendim"

Foça'da görev yapan hakimin yine aynı ilçede jandarma astsubay olan sürücü B.C.'yi her şeye rağmen serbest bırakmasına anlam veremediklerinin altını çizen Dr.Oğuz Kağan Karagüzel, "Muhtemelen Foça küçük yer olduğu için orada herkes birbirini tanıyor. Ahbap çavuş ilişkisinden şüpheleniyoruz ve hakim hakkında HSYK'ya başvurarak davacı olacağım. Sekizde sekiz suçlu olan ve bir kişinin ölümüne neden olan sürücü nasıl serbest kalır. O şu an serbest ve hâla dışarıda araç kullanıyor. Bizi doğru düzgün muayene

etmeden hafif yaralı diyerek rapor yazan meslektaşım hakkında da şikayetçi olacağım. Meslektaşına böyle davranan biri acaba vatandaşa nasıl davranıyordur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber