Konya, 2 bin 442 depremzedeyi bağrına bastı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2011 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya, 24 Ekim'de meydana gelen Van Erciş merkezli depremde evleri yıkılan 2 bin 442 kişilik 552 aileyi bağrına bastı. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü organizasyonuyla Konya'ya getirilen Vanlı depremzedeler, yardım derneklerinin de katkılarıyla il merkezi ve ilçelerde bulunan sosyal tesislere, lojmanlara ve hayırseverlerin tahsis ettiği evlere yerleştirildi.

Konya Valiliği'nden alınan bilgilere göre, Konya'da faaliyet gösteren insani yardım dernekleriyle birlikte Konya ve ilçelerinde misafir edilen depremzedelerden 50'si polis lojmanlarına, 87 kişiden oluşan 21 alie misafirhanelerde, 149 kişiden oluşan 26 aile evlerde, 2 bin 168 kişilik 505 aile de yakınlarının-tanıdıklarının veya hayırseverlerin yanında kalıyor. Depremzede ailelerin çocukları, barındıkları yere en yakın devlet ve özel okullarda eğitimlerine devam ediyor.

"Konya, misafir ettiği depremzede aileler için bütün imkanlarını seferber etti." diyen AFAD Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yıldız Tosun, depremzedelerin barınma ve iaşelerinin yanı sıra eğitim, sağlık ve istihdam konusunda her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber