Diyarbakır'daki kazada ölenlerin sayısı 25'e yükseldi/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2011 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ölenlerin sayısı 25'e yükseldi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Batman-Diyarbakır karayolunun Salat köyü yakınlarındaki kaza yerinde incelemesi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 56 AF 155 plakalı midibüs ile 63 YU 771 plakalı tuğla yüklü tırın çarpışması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 25'e yükseldiğini söyledi.

Vali Toprak, ''24 kişi olay yerinde, bir kişi ise Batman'da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yaralanan 16 kişiden 9'u Diyarbakır, 7'si ise Batman'daki hastanelere sevk edildi'' dedi.

Bu arada, kaza nedeniyle ulaşıma kapanan Batman-Diyarbakır karayolu ekiplerin çalışması sonucu trafiğe açıldı.

SİİRT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, ?İlk aldığımız duyuma göre kazada yaşamını yitirenlerin 15'inin bizim öğrencimiz olduğu yönünde? dedi.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları yaptığı açıklamada, ilk aldıkları duyuma göre olayda hayatını kaybedenler arasında öğrencileri de bulunduğunu ifade ederek, ?İlk aldığımız duyuma göre kazada yaşamını yitirenlerin 15'inin bizim öğrencimiz olduğu yönünde. Acımızı kelimelerle tarif etmek mümkün değil. Bir danışmanı ve iki öğretim üyesini olay yerine gönderdim? dedi. Daha sonra grup 2 minibüsle olay yerine hareket etti.


- Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 24 kişi yaşamını yitirdi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, yaptığı açıklamada, 56 AF 155 plakalı midibüs ile 63 YU 771 plakalı tuğla yüklü bir tırın çarpışması sonucu Batman-Diyarbakır karayolunun Salat köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında ölenlerin sayısının 24'e yükseldiğini söyledi.

Toprak, ''Bize gelen bilgilere göre ölü sayısı 24'e yükseldi. 8 kişi de yaralandı. Yaralılardan 7'si Bismil Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Bir yaralı da Diyarbakır'a sevk edildi. Ben de olay yerine gidiyorum. Birçok sağlık ekibi olay yerine sevk edildi'' dedi.


İLK GELEN BİLGİLER

Diyarbakır-Batman karayolunda otobüs ile kamyon çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre 15 kişi öldü.

Edinilen ilk bilgiye göre, Batman-Diyarbakır karayolunun Salat köyü yakınlarında tuğla yüklü tırla midibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 15 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır-Batman karayolunda bir kamyonla otobüsün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında, ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Kazada ölü sayısının 15'e yükseldiği belirtildi.

Kazanın ardından olay yerine gelen polis, jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri yaralıları Diyarbakır ve Batman'daki hastanelere sevk ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber