Sakarya Üniversitesinde gerginlik

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2011 16:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsünde bir grup öğrenci, Menemen'de şehit edilen Asteğmen Kubilay'ı anmak için yürümek istedi. Kampuste toplanan öğrencilere, karşıt görüşlü öğrenciler slogan atarak engel olurken, üniversite güvenliği araya girerek yürüyüşe izin vermedi.

Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsünde karşıt görüşlü iki grup arasında gerginlik yaşandı. Sinirlerin gerildiği ve karşılıklı sloganların atıldığı gerginlik kendilerini Atatürkçü öğrenciler olarak tanıtan ve Menemen'de şehit edilen Asteğmen Kubilay'ı anmak için yürümek isteyen grup ile karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşandı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında SAÜ Kampüs Kafeterya önünde toplanan Atatürkçü gençler, Rektörlük binasına kadar yürüyerek burada bir basın açıklaması okumak istedi. Bu sırada karşıt görüşlü bir grup öğrenci ıslıklarla diğer grubu protesto etti.

Kendilerini Atatürkçü olarak tanımlayan grubun yürümesini istemeyen karşıt görüşlü öğrenciler, grubun yürüyüş yapacağı yolu keserek sloganlar atmaya başladı.

Bunun üzerine üniversite güvenliği yönetimin izin vermediği gerekçesi ile öğrencilerin yürümelerine engel oldu. Yürüyüşlerinin engellenmesine tepki gösteren öğrenciler ile üniversite yönetimi arasında uzun süren pazarlık sonunda öğrenciler basın açıklamalarını bulundukları yerde okuyarak dağılmayı kabul etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Talha Çavdar, amaçlarının şehit Kubilay'ı anmak ve Cumhuriyeti korumak adına binlerce Kubilay'ın daha var olduğunu herkese göstermek olduğunu söyledi. Çavdar, açıklamasında ayrıca şunları kaydetti: "Genç devrimci Kubilay Derviş Mehmet'lerin karşısında nasıl dikildi ise biz de emperyalizmin güdümündeki gericilere geçit vermeyeceğiz"

Ellerinde "Cumhuriyet için Kubilay gibi hazırız" pankartı ve Kubilay posterleri taşıyan grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

İki grubun karşı karşıya gelme anında üniversite güvenliği tarafından yoğun önlem alınırken, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri de SAÜ Esentepe kampüsü girişinde destek kuvvet olarak bekletildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber