Resim İş öğretmenlerinden kontenjan talebi...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2005 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Resim iş öğretmenleri, diğer branşlardaki öğretmen adayları ile aileleri, bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bir araya gelerek yaptıkları ortak açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) kontenjan konusunda kendilerini mağdur ettiğini ileri sürerek, tepki gösterdi.

Topluluk adına basın açıklamasını okuyan KTÜ Öğretim Görevlisi Uğur Yenidoğan, Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki keyfi uygulamalara son verilerek kontenjanların artırılmasını istediklerini söyledi. MEB Resim-İş Öğretmenliği için önce sıfır kontenjan ayrıldığını daha sonra yaptıkları girişimler sonucunda bunun 30 kontenjana çıkartıldığını kaydeden Yenidoğan, "Bakanlık nezdinde yaptığımız çalışmalar neticesinde bu sayı daha sonra 30 olarak ilan edilmişti. İşte bu yeni açıklama bizleri daha da rahatsız etmiştir. Çünkü bu yeni açıklama bir taraftan olumlu bir gelişme gibi görünürken, MEB'nda keyfi uygulamalar mı var şüphesi oluşmuştur. Sıfır kontenjan bir haftada nasıl 30 kontenjan olmuştur.

Bizler bunun nasıl yapıldığını biliyoruz. İş Teknik Öğretmenleri için yapılan toplam kontenjan otuz aşağı çekilerek Resim İş Öğretmelerine 30 kontenjan verilmiştir. Bu ilan edilen 30 rakamı düşündürücüdür. Niçin 30 kontenjan da 300 değil, niçin geçen yıl verilen 130 kontenjan rakamı değil? Anladığımız kadarıyla ölçüt keyfiyettir.

Sonuç olarak Resim İş Öğretmenleri, öğretmen adayları ve aileleri olarak Bakan Doç. Dr. Hüseyin Çelik'ten MEB'deki keyfi uygulamalara son vererek duruma el atmasını ve kontenjanların geçen yıldan daha az olmamak üzere artırılmasını talep ediyoruz" dedi. Öte yandan, Resim-İş Öğretmenleri ve öğretmen adayları, daha sonra topluca Mernkez Postanesi'ne giderek kontenjanın artırılması ve keyfiyete son verilmesi isteğiyle Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e faks çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber