112 çalışanlarına saldırıya tepki eylemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2012 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da yılbaşı akşama bıçakla yaralama olayına müdahale etmek için gittikleri yerde saldırıya uğrayan 112 Ambulans Servisi çalışanlarına destek ve saldırıya tepki eylemi yapıldı.

Türk Sağlık-Sen Samsun Şubesi tarafından organize edilen eylem İl 112 Ambulans Servisi Başhekimliği önünde düzenlendi. Eyleme sendikacıların yanı sıra sağlık çalışanları ve 112 Ambulans Servisi görevlileri katıldı. Türk Sağlık-Sen Samsun Şubesi Başkanı Yusuf Alan, son günlerde sağlık çalışanlarına yapılan saldırılara dikkat çekerek, konuşmasına "Bitsin bu saldırılar" diye başladı.

Başkan Alan, "Tek gayesi insanımıza nitelikli sağlık hizmeti sunmak olan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemleri günden güne artarak devam etmektedir. Yılbaşı gecesi herkes evinde eşiyle, sevdikleriyle beraber yeni bir yıla merhaba demenin heyecanını yaşarken, hafta sonu tatili, bayram tatili, yılbaşı tatili demeden, evinden ve sevdiklerinden ayrı bir şekilde görev yerlerinde, gelecek bir telsiz anonsu ile vatandaşa sağlık hizmeti vermek için hazırda tetik bekleyen 112 acil sağlık çalışanları yine

bir hasta yakınının menfur saldırısıyla karşı karşıya kalmıştır. Vatandaşımızın şunu bilmesini isteriz ki, kendisine, yakınına ya da bir komşusuna sağlık hizmeti vermek için ayağına kadar gelen sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırıların, insanlıkla izah edilecek bir tarafı da yoktur. Bizim kültürümüzde kendisine yardım için ayağına kadar gelene saldırının yeri yoktur" dedi.

"Ne oluyor bu topluma. Savaşta düşman askeriyle bile matarasındaki suyun yarısını paylaşan bu milletin evlatları, yardımına koşan insanlara bile saldıracak hale geldiyse, bu insanların içerisinde bulundukları psikolojik durumu tahlil edip, toplumsal bir cinnet içerisinde bulunan ve her geçen gün daha kötüye giden topluma yönelik gerekli rehabilite önlemlerini bir an önce alacak mercileri de göreve davet ediyoruz" diyen Alan, konuşmasına şöyle devam etti: "Sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalması karşısında yetkililerin yapacakları ne varsa, alacakları ne önlem varsa, biran önce almalarını bekliyoruz. Aksi takdirde eylem yapmak için toplandığımız bu adreste, hastaya müdahale ederek fedakarca görevini yapmaya çalışırken hasta yakınlarının saldırısı sonucu hayatını kaybetmiş olan bir arkadaşımıza veda töreni yapacağımız çok üzücü olaylar bizi beklemektedir. Sağlık çalışanları bu gibi olaylarda devleti ve devletin gücünü yanlarında ve arkalarında görmek istemektedirler. Bu olayların bir geçmiş olsun telefonu ya da bir nezaket ziyaretiyle veya bakanlık tarafından malum bir sendika ile ortaklaşa sendikal bir faaliyet olarak bastırılan ve hastanelere asılan ve biz tarafız anlamına gelen sözde afişlerle çözümlenemeyeceği bilinmelidir. Başta sayın sağlık bakanı olmak üzere, bakanlığın tüm merkez ve taşra teşkilatı yetkililerini yandaş afişlerin yerine daha ciddi çözümler üretmeye ve önlemler almaya davet ediyorum."

Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Yusuf Alan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu menfur saldırıyı sağlık çalışanlarına yapılmış bir terör olarak değerlendiriyor ve şiddetle kınıyoruz. Başta Sayın Valimizi, Emniyet Müdürümüzü, Sağlık Müdürümüzü bu olaylar karşısında sağlık çalışanlarına gerçekten sahip çıkmaya çağırıyor, arkadaşlarımızın hukuk mücadelesinde bizzat yanlarında olmasını bekliyor, savcılarımızı da gereğini yapmaya davet ediyoruz. Saldırıda yaralan arkadaşımıza Cenab-ı Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Bu tür olayların bir daha tekrar etmemesini dileyerek yetkili makamları bu olayların önlenmesi konusunda gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz."

Sağlık çalışanları yapılan saldırıyı alkışlarla protesto ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber